Τελευταία νέα
Νετανιάχου για το Ιράν: Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε «με αυτή τη συμμορία, αυτούς τους άγριους» Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: Από σήμερα λαμβάνει τέλος μια τεράστια κοινωνική αδικία Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μετά το «χαστούκι» του ΣτΕ, η κυβέρνηση σπεύδει να επαναφέρει τις άδειες Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον 27χρονο Μαροκινό διεθνή Λούζα της Γουότφορντ Και όμως, κάποιοι προτιμούν βουνό το καλοκαίρι: Υψηλές πληρότητες σε Ήπειρο, Πήλιο και Ορεινή Αρκαδία ΕΛ.Α.Σ.: «Αρκετά με τα ψέματα και την παραπλάνηση» για τις συντάξεις χηρείας Επιμένει η ζέστη: Μικρή ανάσα από τα μελτέμια το Σάββατο, νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή Πολάκης κατά Θεμιστοκλέους: Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ήταν σοβαντίσματα με υπερτιμολόγηση στο πενταπλάσιο Φωτιά στα Γρεβενά σε δασική έκταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα Nordic Monitor: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Ελλάδα και το Ισραήλ – Προετοιμάζεται για «κρίση, ένταση και πόλεμο» Βάρκα με 42 μετανάστες εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες Χανίων – Περισυνελέγησαν από το Λιμενικό
Kosmoslarissa.gr

Στη Διαύγεια οι νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ – Καλύπτονται 17 θέσεις γιατρών σε ΠΓΝΛ και ΓΝΛ

Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε η έγκριση της νέας προκήρυξης του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 1.131 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ  επί θητεία.

Η προκήρυξη εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων και δομών υγείας, ενώ παράλληλα δρομολογούνται και νέες προσλήψεις λοιπού υγειονομικού προσωπικού μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας  esydoctors.moh.gov.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2026, επίσης στις 12:00.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα.

Οι υποχρεώσεις νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ζητά από τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες να έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές αποφάσεις προκήρυξης για τις θέσεις έως και τις 18 Μαΐου 2026.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και να έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

(*) Σύμφωνα με την κατανομή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα καλυφθούν 68 θέσεις συνολικά και άλλες 5 στο Περιφερειακό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΠΕΔΥΨΥ).

Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας προβλέπονται 17 συνολικά θέσεις (12 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).

kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από proson.gr)
Το άρθρο Στη Διαύγεια οι νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ – Καλύπτονται 17 θέσεις γιατρών σε ΠΓΝΛ και ΓΝΛ εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...