Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Μήνυμα 112, σηκώθηκαν εναέρια μέσα Εννέα χρόνια χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη: Το βίντεο της Φίνος Φιλμ – «Είχε μια φινέτσα και μια λάμψη» ΣΥΡΙΖΑ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο μελετάμε την ελληνική κοινωνία» «Για ό,τι έκανες καλό, ποτέ μη μετανιώσεις» – Το συγκινητικό ποίημα του Τάσου Χαλκιά για την καταστροφή του σπιτιού του Δούρου: Θέτει εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τη Νίνα Κασιμάτη – Καλεί την Όλγα Γεροβασίλη να παραδώσει την έδρα της ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου διαγράφει Κασιμάτη και «δείχνει» την πόρτα σε Γεροβασίλη Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Ένας από τους σημαντικότερους διανοητές του τόπου μας» ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προέρχεται από το «μάτωμα» του λαού Νίνα Κασιμάτη: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Ρένας Δούρου Το καλοκαίρι της αφύπνισης για τη Γερμανία: Ασφάλεια δεν δίνουν μόνο τα όπλα! Ρένα Δούρου: Διέγραψε την Νίνα Κασιμάτη και ζητά την επιστροφή της έδρας από την Ολγα Γεροβασίλη Νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη με απόφαση Δούρου- Ζητάει και την έδρα της Γεροβασίλη
Moneypress.gr

Από το NBA στα crypto: Ο Τόνι Πάρκερ βλέπει την startup του να εγκαταλείπει το Bitcoin plan

Η The Bitcoin Society, startup που υποστηρίζεται από τον Γάλλο αστέρα του NBA Τόνι Πάρκερ και τον επιχειρηματία Ερίκ Λαρσεβέκ, εγκατέλειψε τα σχέδια δημιουργίας αποθεματικού Bitcoin, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής αυτής.
Ο Λαρσεβέκ δήλωσε στο Bloomberg ότι οι συνθήκες της αγοράς στράφηκαν εναντίον του στόχου συγκέντρωσης κεφαλαίων για την αγορά αποθεμάτων Bitcoin. Η απόφαση ελήφθη το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν το Bitcoin κατέγραψε πτώση άνω του 20%.
«Η όρεξη της αγοράς για εταιρείες που βασίζονται στην ασφάλεια του Bitcoin δεν βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχειρηματικό μοντέλο της TBSO — όπως είναι γνωστή η εταιρεία — βασιζόταν σε συχνές και μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, κάτι που έγινε ιδιαίτερα δύσκολο μέσα στο περιβάλλον μεταβλητότητας των crypto αγορών.
Ο 52χρονος Λαρσεβέκ είναι συνιδρυτής της Ledger SAS, της εταιρείας που κατασκευάζει hardware wallets για αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο γνωστές crypto εταιρείες της Ευρώπης.
Ο Τόνι Πάρκερ, σήμερα 43 ετών, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα NBA ως πλέι μέικερ των San Antonio Spurs. Διατηρεί ποσοστό 8% στην TBSO, ενώ ο Λαρσεβέκ ελέγχει το 62% και ο συνιδρυτής Νέιθαν Πισάρο το 27%.
Η πίεση στα digital asset treasuries
Το επιχειρηματικό μοντέλο των λεγόμενων digital asset treasuries (DATs), που έγινε γνωστό από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της Strategy Inc., Μάικλ Σέιλορ, βρίσκεται υπό πίεση μετά τη σημαντική πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων.
Περισσότερες από 130 εισηγμένες εταιρείες DATs έχουν καταγράψει πτώση περίπου 48% μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Στην οικονομική της έκθεση τον Απρίλιο, η TBSO χαρακτήρισε την κατοχή Bitcoin ως πιθανή «μη βασική» δραστηριότητα και ανέφερε ότι σήμερα δεν κατέχει καθόλου Bitcoin.
Παρά την υποχώρηση, ο Λαρσεβέκ δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει μακροπρόθεσμα στο Bitcoin, το οποίο — όπως είπε — θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια.
Το Bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στα 81.000 δολάρια τη Δευτέρα, σημαντικά χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό άνω των 126.000 δολαρίων που είχε σημειώσει τον Οκτώβριο.
«Το Bitcoin είναι μακροπρόθεσμη επένδυση και η TBSO πρέπει να επιβιώσει βραχυπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η TBSO δημιουργήθηκε το 2025 μέσω της εξαγοράς της Société de Tayninh, μιας ανενεργής εταιρείας εισηγμένης στο Euronext Paris.
Προς το παρόν, η μετοχή της παραμένει χαμηλής εμπορευσιμότητας, με περίπου 400 μετοχές να αλλάζουν χέρια στο Παρίσι τη Δευτέρα και χρηματιστηριακή αξία περίπου 53 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...