Τελευταία νέα
Φωτιά στην περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα Αττικής  Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο bulk carrier δέχθηκε απανωτά πλήγματα από drones ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρ. Δούρου διέγραψε την Ν. Κασιμάτη και ζητάει την έδρα της Όλ. Γεροβασίλη Βενιζέλος για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Αποχαιρετώ ένα φωτεινό μυαλό ΠΑΣΟΚ: Τα υπερπλεονάσματα θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη της χώρας Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του
Money-tourism.gr

TUI – Sebastian Ebel: Εξαιρετικές προσφορές της τελευταίας στιγμής στην Ανατολική Μεσόγειο | Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

“Εξαιρετικές” προσφορές της τελευταίας στιγμής για προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Αίγυπτος, εκτιμά ότι θα βρουν οι ταξιδιώτες το φετινό το καλοκαίρι ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel, ενώ, την ίδια στιγμή, προβλέπει ότι οι τιμές στη Δυτική Μεσόγειο θα παραμείνουν σταθερές ή ενδέχεται ακόμη και να αυξηθούν λόγω της αυξημένης ζήτησης.#money-grid-35365{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li.last{margin-right:0;}#money-grid-35365>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-35365>li{width:100%;}}
Σχολιάζοντας τις προοπτικές για την αγορά των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, ο Sebastian Ebel υποστήριξε ότι οι τιμές στις χώρες της Δυτικής Μεσογείου, οι οποίες εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, με τις κρατήσεις να είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Ενώ, οι ταξιδιώτες που σκέφτονται να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους σε δημοφιλείς, δυτικομεσογειακούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η οποία σημειώνει ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις, ενδέχεται να συναντήσουν ακόμη υψηλότερες τιμές.

Σε αντίθεση, σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, οι ταξιδιώτες που είναι πιο ευαίσθητη στις τιμές θα βρουν “εξαιρετικές προσφορές”, καθώς υπάρχει ακόμα μεγάλη διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τον κ. Ebel η προοπτική καλών εκπτώσεων μπορεί επίσης να ισχύει για προορισμούς μακρινών αποστάσεων στην ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο ισχυρός άνδρας της TUI έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του Ομίλου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι σημειώνουν πτώση κατά 7%, σε σύγκριση με το 2025 για τους τομείς του tour operating και των αερομεταφορών, ενώ η πτώση έφτασε το 10% για την βρετανική αγορά.
Ο όμιλος ανέφερε ότι αυτό αντανακλά “ιδιαίτερα τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν, ο οποίος οδήγησε σε μετατόπιση της ζήτησης των πελατών από προορισμούς της ανατολικήςΜεεσογείου προς τη δυτική Μεσόγειο, με τους πελάτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να πραγματοποιούν κρατήσεις πιο κοντά στις ημερομηνίες αναχώρησης”.
Η TUI ανακοίνωσε έχει “προσαρμόσει” τις δραστηριότητές του και έχει μειώσει τη διαθέσιμη χωρητικότητα κατά 4% προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες και το ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Αισιοδοξία για τη θερινή, τουριστική περίοδο
Ο κ. Ebel εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή, θερινή, τουριστική περίοδο επικαλούμενος πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας οι καλοκαιρινές διακοπές παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους, με το 45%, ωστόσο, των καταναλωτών που σχεδιάζουν διακοπές να μην έχουν προχωρήσει ακόμη σε κράτηση. Από αυτούς τους καταναλωτές, το 38% αναμένεται να κάνει κράτηση μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.
Ανέφερε ότι οι άνθρωποι είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά τις κρατήσεις για πιο μακρινές ημερομηνίες, αλλά οι βραχυπρόθεσμες κρατήσεις κυμαίνονται σε είναι εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
“Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η φετινή χρονιά δεν έχει χαθεί, αλλά ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες”, είπε.
“Οι άνθρωποι κάνουν κράτηση όταν σκέφτονται να ταξιδέψουν αύριο, σε μια εβδομάδα, σε δύο εβδομάδες, σε τρεις εβδομάδες, αλλά διστάζουν να κάνουν κράτηση δύο ή τρεις μήνες νωρίτερα”, ανέφερε.
Αναφερόμενος στην πρόθεση των ανθρώπων να ταξιδέψουν, είπε ότι παραμένει η ίδια με πέρυσι και δεν έχει σημειωθεί πτώση, παρά όλα τα προβλήματα.
Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη ως παράγοντα που ενισχύει τη ζήτηση για ταξίδια στην περιοχή της Μεσογείου.
“Όταν βρέχει τον Μάιο, τον Ιούνιο, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν κρατήσεις για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο”, είπε χαρακτηριστικά.
“Νεκρή” η αγορά της Μέσης Ανατολής
Ο επικεφαλής της TUI χαρακτήρισε την αγορά της Μέσης Ανατολής ως “κατά κάποιον τρόπο νεκρή” εξαιτίας των επιπτώσεων του πολέμου, ενώ, είπε, ότι είναι επίσης δύσκολη η σύνδεση με προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες και η Ταϊλάνδη.
Σχολιάζοντας τις πωλήσεις μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, δήλωσε ότι είναι “μεγάλος οπαδός” τους, καθώς εξακολουθούν να προσφέρουν “μεγάλη αξία” στους πελάτες. Υπογράμμισε ότι η ΤUI επενδύει σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να βοηθήσει τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να διαθέτουν τις καλύτερες πληροφορίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Παράλληλα, ο κ. Ebel αποκάλυψε ότι το πρώτο παγκόσμιο πρόγραμμα πιστότητας της TUI -το Smiles Reward Club- θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές έως το 2027, μετά την επιτυχημένη δοκιμή στη Φινλανδία, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο.

 
 
 
#money-grid-34887{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li.last{margin-right:0;}#money-grid-34887>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-34887>li{width:100%;}}The post TUI – Sebastian Ebel: Εξαιρετικές προσφορές της τελευταίας στιγμής στην Ανατολική Μεσόγειο | Τι συμβαίνει στην Ελλάδα appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...