Τελευταία νέα
AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ
Kosmoslarissa.gr

Η Ελασσόνα τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στην ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσόνας.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η σύνδεση της ιστορικής μνήμης με τη ζωντανή πολιτιστική παρουσία των Ποντίων στην τοπική κοινωνία, μέσα από την ανάδειξη της φορεσιάς, της μουσικής, του χορού και της προφορικής παράδοσης.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τρίτη 19 Μαΐου | 20:00

Πορεία μνήμης και λαμπαδηδρομία από τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων έως την Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.

Σάββατο 23 Μαΐου | 19:00

Στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού στην Ελασσόνα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Ρίζες και Μνήμη – Η φορεσιά ως σύμβολο ταυτότητας» με παρουσίαση από τον Απόστολο Παυλίδη.

Κυριακή 24 Μαΐου | 07:00

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό ΝαόΑγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας.

Κυριακή 24 Μαΐου | 19:19

Κεντρική εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Φωτιάδης. Τη σκηνοθεσία και παρουσίαση της εκδήλωσης υπογράφει ο Γιώργος Συμεωνίδης, ενώ στο μουσικό μέρος συμμετέχει ο Αλέξης Παρχαρίδης. Συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά τμήματα και οι μουσικοί της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ταυτόχρονα μια ουσιαστική προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το άρθρο Η Ελασσόνα τιμά τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...