Τελευταία νέα
Μυτιληναίος: Στα φωτοβολταϊκά θα δούμε την επόμενη γενιά των κόκκινων δανείων Γιατί χτύπησε «καμπανάκι» στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την τροπολογία Φλωρίδη – Ετοιμάζει επιστολή η Κοβέσι  Moby κατά Τραμπ: Έχουμε την πιο διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση [βίντεο] Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Coca-Cola 3Ε:Έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε τη βιομηχανία πρωταγωνιστή Μαρουσάκης: Έρχεται παρατεταμένη αστάθεια με καταιγίδες και χαλάζι – Οι περιοχές που θα πληγούν Ανδρουλάκης για Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της τεράστιας σφαγής» Ο Τζαβέλλας δεν θα πάει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται το Σύνταγμα Ν. Κακλαμάνης στο Regional Growth Conference 2026: Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι βαθιά πολιτική και κοινωνική επιλογή Αεργα χέρια Αποδράσεις: Κοντινά και οικονομικά weekend στη θάλασσα Μακελειό στο Σαν Ντιέγκο: Το πανικόβλητο τηλεφώνημα και το κυνηγητό για τους δράστες [εικόνες – βίντεο] Κατρίνης: “Πατριωτική ευθύνη είναι να χαράζεις κόκκινες γραμμές πριν χτυπήσει το τηλέφωνο στις 3 το πρωί”
Efsyn.gr

Κάρπαθος: Ζεύγος αεροσκαφών Mirage θα αντικαταστήσει τους Patriot

Η όποια μετακίνηση πυραυλικών συστημάτων Patriot εντός της ελληνικής επικράτειας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για επιχειρησιακούς λόγους, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο επιχειρησιακών σχεδιασμών προβλέπεται η μεταστάθμευση ζεύγους μαχητικών Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρπαθο, ενώ τα F-16 που βρίσκονται στην Κύπρο θα αντικατασταθούν από άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ανανέωση της παρουσίας ελληνικών μαχητικών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας. Οι σχετικές μετακινήσεις εντάσσονται στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...