Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: Ο κ. Τζαβέλλας οφείλει να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να δώσει απαντήσεις Παραιτήθηκε από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέργιος Καλπάκης: «Η σημερινή παραλυτική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» Κ. Τσουκαλάς: Ιδιωτικό χρέος – H ΝΔ άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στα funds Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ Κεραμέως: Σε επεξεργασία νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών για όμοια εργασία Αρβανίτης για το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»: Η τροπολογία της νύχτας του Φλωρίδη αποτελεί ευθεία επίθεση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Ο Τούρκος αντιναύαρχος που εκνευρίστηκε με την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καππαδοκία Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Στέφανος Κασσελάκης για το πόθεν έσχες ενώ ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αίρεται η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ΣΥΡΙΖΑ: Υπέβαλε την παραίτησή του από Γραμματέας της Κ.Ε. ο Στέργιος Καλπάκης Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου αποφάσισε η Βουλή Νέα επίθεση στον Global Sumud Flotilla – Δεν έχουν φτάσει ακόμα στο Ισραήλ οι Έλληνες απαχθέντες
Indicator.gr

Μητσοτάκης: Άλμα παραγωγικότητας η επένδυση της Coca-Cola 3E στο Σχηματάρι – Εξαγγελίες για τη βιομηχανία από τα εγκαίνια

Εύσημα στην ομάδα διοίκησης του διεθνούς ομίλου Coca-Cola HBC και της ελληνικής εταιρείας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα  εγκαινία της νέας μονάδας παραγωγής PET στο εργοστάσιο της Coca-Cola 3Ε στο Σχηματάρι, από όπου έκανε εξαγγελίες για τη στήριξη της βιομηχανίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει δώσει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, πέρα από το παράδειγμα της Coca-Cola 3Ε. «Έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε τη βιομηχανία πρωταγωνιστή και για αυτό έχει αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή περισσότερο από 20% τα τελευταία 7 χρόνια, έχουμε 3.000 εταιρείες μεταποίησης, η απασχόληση στον κλάδο ανέβηκε τα τελευταία χρόνια σχεδόν 20%…».
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα πολιτικής σταθερότητας, λέγοντας πως τα εγκαίνια της σημερινής μονάδας είναι «απόδειξη της σημασίας που έχει η πολιτική σταθερότητα διότι κανείς επενδυτής δεν θα επενδύσει μακροπρόθεσμα χωρίς σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον».
Παράλληλα, τόνισε πως η ύπαρξη του ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με το κράτος, μπορούν να οικοδομήσουν την Ελλάδα που ευημερεί, πρόκειται για βήμα που μας φέρνει κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις με μέγεθος που επενδύουν στη σύγχρονη τεχνολογία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρκετές φορές στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για ένα καλύτερο περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις και πλέον είναι έκδηλο ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, ιδιαίτερα με τη μείωση των φόρων
«Η κυβέρνηση οφείλει να επενδύει στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικά για τη βιομηχανία το “το είπαμε, το κάναμε” είναι διαρκές σύνθημα. 20 από τους 83 φόρους που έχουμε μειώσει αφορούν ευθέως τη βιομηχανία. Έχουμε πάρει μια συνειδητή επιλογή που έχει ως αποτέλεσμα να χρηματοδοτούνται 930 επενδύσεις ύψους 3,1 δισ. ευρώ σε τομείς που θεωρούμε ότι έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα όπως ο τομέας των ποτών και των τροφίμων»
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ανάμεσα στις 12 σημαντικές μεταρρυθμίσεις που μειώνουν το διοικητικό βάρος για την επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι το ειδικό χωροταξικό για τη βιομηχανία και για τον λόγο αυτό «βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας. Ξέρουμε καλά ότι η αγορά εργασίας αλλάζει και ψάχνετε εξειδικευμένο προσωπικό, πρέπει να στηρίξουμε την τεχνική εκπαίδευση και να την κάνουμε ελκυστική για τους νέους.  Μια εταιρεία όπως αυτή μπορεί να προσφέρει καλύτερες αμοιβές και ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος τηςCoca-Cola HBC,  Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, στάθηκε στο ότι ανοίγει νέα γραμμή παραγωγής 20 εκατ. ευρώ «που μας επιτρέπει να εισάγουμε βιώσιμες καινοτομίες» και πρόσθεσε πως «θα επενδύσουμε πάνω από 31 εκατ. στο κέντρο διανομής Αθηνών έως το 2028, αυτό μας φτάνει στα 180 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια».
Η Chief operating officer, Νάγια Καλογεράκη, ανέφερε ότι οι μεγάλες εταιρείες ξεχωρίζουν από τη νοοτροπία και τη συνέπεια με την οποία εξελίσσονται, ενώ πρόσθεσε πως «σήμερα 1.800 άνθρωποι εργάζονται στην εταιρεία μας, λειτουργούμε 4 παραγωγικές μονάδες  και από την Ελλάδα εξάγουμε προϊόντα σε 16 αγορές».
Ο Γενικός Διευθυντής, Σβέτοσλαβ Ατανάσοβ, στάθηκε στο ότι «έχουμε ομάδα με 426 άτομα που δουλεύουν εδώ και συμβάλουμε στην οικονομία», ενώ επισήμανε πως «οι δραστηριότητες μας δημιουργούν 2,2 δισ. ευρώ σε επίπεδο ΑΕΠ και επίπτωσης στο ΑΕΠ». Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει πάνω από 57.000  έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ από το 2027 και μετά, πάνω από 55.000 νέα άτομα έχουν επωφεληθεί με εκπαιδεύσεις για τη μελλοντική τους καριέρα.
The post Μητσοτάκης: Άλμα παραγωγικότητας η επένδυση της Coca-Cola 3E στο Σχηματάρι – Εξαγγελίες για τη βιομηχανία από τα εγκαίνια appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...