Τελευταία νέα
Ο τοξικός καπνός από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο θα φτάσει μέχρι τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Εύβοια [χάρτης] ΝΔ για δημοψήφισμα 2015: «11 χρόνια από τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση» (βίντεο) ΣΥΡΙΖΑ: «Υποκριτική η στάση Μητσοτάκη περί τοξικότητας» Η νέα αρχιτεκτονική της σύγχρονης, ψηφιακής εκλογικής νοθείας Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και Τσίπρα από τη Φλώρινα για οικονομία και εθνικά θέματα Καρυστιανού: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τις ανεμογεννήτριες στο Ωραιόκαστρο Σαμαράς με άρωμα νέου κόμματος: Αιχμές για ΝΔ και “καμπανάκι” για την αυτοδυναμία Πώς τα σουπερμάρκετ αγοράζουν 40% φτηνότερα από όσο γράφουν οι τιμοκατάλογοι – Το ξέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού Φωτιά στη Δροσιά Ευβοίας: Σηκώθηκαν 6 ενάερια μέσα Αποκάλυψη Wikileaks: Ο Θάνος Ντόκος διέρρευσε στην Τουρκία κρίσιμη εμπιστευτική έκθεση Ν. Παπανδρέου: «Το Καστελόριζο αφορμή για ενιαία πολιτική για τους ακρίτες» Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μακριά από την αυτοδυναμία η ΝΔ – Στο τραπέζι το σενάριο των 3 κομμάτων
Thefaq.gr

Μετά τον “Φραπέ” επικαλείται και ο Τζαβέλλας το “δικαίωμα της σιωπής”: Αρνείται να καταθέσει στην Βουλή για τις υποκλοπές και μιλάει για “διάκριση των εξουσιών”

Η άρνηση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού να παραστεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ανοίγει εκ νέου τη σύγκρουση ανάμεσα στη δικαστική και τη νομοθετική εξουσία, με το επιχείρημα της συνταγματικής θωράκισης της Δικαιοσύνης να προβάλλεται ως «ασπίδα» απέναντι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος λόγους συνταγματικής τάξης και διάκρισης των εξουσιών, αναμένεται να αρνηθεί να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αύριο.
Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αποστείλει επιστολή απαντώντας ουσιαστικά ότι από το Σύνταγμα και τη νομολογία του Αρείου Πάγου «δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας ΑΠ».
Με την ίδια συνταγή
«Το βασικό σκεπτικό εδράζεται στην άποψη πως “δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας και ΑΠ”, ενώ αναλόγως είχε πράξει το ανώτατο δικαστήριο και στις 2/8/2024 όταν είχε ζητηθεί η κλήση της τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και του αντεισαγγελέα Αχ. Ζήσης για την υπόθεση των υποκλοπών.
Με το ίδιο σκεπτικό είχε απορριφθεί αίτημα στις αρχές Ιανουαρίου 2024 όταν ζητήθηκαν στοιχεία για τον πειθαρχικό έλεγχο της τότε εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου καθώς και κλήτευση της τότε αντιπροέδρου του δικαστηρίου και προέδρου του Πειθαρχικού Ελ. Φραγκάκη, όσο και της Αντεισαγγελέως Ευδ.Πούλου που διενήργησε την έρευνα».
Πηγή: in.gr
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...