Τελευταία νέα
Φωτιά στην περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα Αττικής  Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο bulk carrier δέχθηκε απανωτά πλήγματα από drones ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρ. Δούρου διέγραψε την Ν. Κασιμάτη και ζητάει την έδρα της Όλ. Γεροβασίλη Βενιζέλος για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Αποχαιρετώ ένα φωτεινό μυαλό ΠΑΣΟΚ: Τα υπερπλεονάσματα θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη της χώρας Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του
Moneypress.gr

Bloomberg: Ασφαλείς οι καλοκαιρινές πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις σε καύσιμα αεροσκαφών

Οι καλοκαιρινές πτήσεις στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, καθώς δεν αναμένεται έλλειψη καυσίμων αεροσκαφών, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο δήλωση της Helleniq Energy.
Σύμφωνα με την Helleniq Energy , δεν προβλέπει προβλήματα όσον αφορά την ικανότητά της να προμηθεύει καύσιμα αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, παρότι συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την απώλεια των προμηθειών πετρελαίου από το Ιράκ, εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Οι έντονες ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα καυσίμων αεροσκαφών κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς η ναυτιλία μέσω των Στενών του Ορμούζ παραμένει περιορισμένη. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη ότι θα επιτρέψει τις εισαγωγές ντίζελ και καυσίμων αεροσκαφών που έχουν διυλιστεί από ρωσικό αργό πετρέλαιο σε χώρες όπως η Ινδία και η Τουρκία, χαλαρώνοντας ουσιαστικά τις κυρώσεις.
«Από την πλευρά μας, η ζήτηση καλύπτεται και αυξάνουμε τα αποθέματα για λόγους ασφαλείας», δήλωσε η Helleniq Energy σε ανακοίνωση προς το Bloomberg News.
Η εταιρεία παρουσιάζει πλεόνασμα παραγωγής σε όλα τα προϊόντα, κυρίως ντίζελ, βενζίνη, νάφθα και καύσιμα αεροσκαφών, τα οποία αποτελούν τα κύρια εξαγωγικά της προϊόντα, αναφέρει. «Ακόμη και στην περίοδο αιχμής της ζήτησης κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, δεν προβλέπουμε προβλήματα εφοδιασμού», τονίζει.
Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, η Helleniq Energy προσπάθησε να αντικαταστήσει τις χαμένες προμήθειες από το Ιράκ, κυρίως από τη λεκάνη του Ατλαντικού και άλλες περιοχές. Θα συνεχίσει να το κάνει αυτό για το υπόλοιπο του τριμήνου «και για όσο διάστημα συνεχίζεται η κρίση», ανέφερε η εταιρεία. Η Βόρεια Θάλασσα και οι ΗΠΑ θα είναι μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις, σημείωσε.
Σημαντικό μέρος της παραγωγής της Helleniq Energy εξάγεται, κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Οι εξαγωγές κατά το α’ τρίμηνο παρέμειναν κοντά στο 50% των συνολικών πωλήσεων.
Προς το παρόν, η ζήτηση ακολουθεί τα εποχιακά πρότυπα, επισημαίνει η Helleniq Energy. «Συνολικά, δεδομένης της θετικής μας θέσης σε όλα τα προϊόντα, επιδιώκουμε να ανακουφίσουμε την έλλειψη στην περιοχή, η οποία προκλήθηκε από την κρίση», υπογραμμίζει η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...