Τελευταία νέα
Χανιά: 94χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται τραυματισμένος Καρκίνος στο πάγκρεας: Εγκρίθηκε από τον FDA το πρωτοποριακό φάρμακο που διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο δράστης – Η παθολογική ζήλια του για την 44χρονη Συνάντηση Μητσοτάκη με την υποψήφια για το αξίωμα της νέας γενικής γραμματέως του ΟΗΕ Η Ρωσία κατασκευάζει 4 πυρηνικoύς σταθμούς στο Ιράν, πάγωσαν ΗΠΑ και Ισραήλ Τραμπ: ο… αλογομούρης πρόεδρος: Οι επενδύσεις στη SpaceX και τα «πολεμικά» κέρδη από πετρελαϊκές εταιρείες Κρήτη: Λέμβος με 60 μετανάστες ανοιχτά των Καλών Λιμένων Ερντογάν : ”Πάρτε το απόφαση , εχθροί και φίλοι , η ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας”-Μόνο με συνεννόηση η ηλεκτρική διασύνδεση Ο Κόντης ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του ΟΦΗ: «Πλεονέκτημα το 3-0 αλλά δεν μας δίνει την πρόκριση» Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Β. Παπαγεωργόπουλος καλείται να καταβάλει 8,2 εκατ. ευρώ για το έλλειμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πόσες γυναίκες πρέπει ακόμη να δολοφονηθούν;» – Σφοδρή επίθεση ΕΛ.Α.Σ. στην κυβέρνηση «Νιώθω δικαιωμένη για το παράσημο»: Η Ακρίτα απαντά για την άρνηση της ΝΔ να τη στηρίξει
Athens.indymedia.org

[Ανακοινώσεις] Δεν πνιγόμαστε στα θρανία τους – Αναπνέουμε ελεύθερα στους δρόμους!

21/05/2026 5:02 μμ.

Όσοι είμαστε στα θρανία σήμερα ξέρουμε καλά τι σημαίνει να πνίγεσαι. Ζούμε σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που μας κοιτάει μόνο σαν βαθμούς, μέσα σε μια καθημερινότητα που μας γεμίζει άγχος για το μέλλον. Και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, η πίεση αυτή είναι διπλή και καθημερινή. Είναι το να δέχεσαι συνεχώς την κριτική, τα υποτιμητικά βλέμματα και τα σχόλια στους διαδρόμους για το πώς ντύνεσαι, πώς μιλάς ή ποιον αγαπάς.
Είναι το να πρέπει να κρύβεις τον εαυτό σου απλώς και μόνο για να βγάλεις τη μέρα, την ίδια ώρα που καθηγητές και διευθυντές κάνουν τα στραβά μάτια στον σκοταδισμό και στο bullying των φασιστοειδών στις γωνίες του προαυλίου. Απέναντι σε αυτό το γκρίζο και την απομόνωση, δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. 
Σαν ανυπόταχτος μαθητής στηρίζουμε το 10ο Αυτοοργανωμένο Pride και το Σάββατο 23 Μάη κατεβαίνουμε όλες, όλοι και όλα μαζί στην Πολύχρωμη Πορεία Ελεύθερης Έκφρασης (17:00, Άγαλμα Βενιζέλου).
Το φετινό σύνθημα «NO PRIDE IN WAR» μας αγγίζει βαθιά. Μας λένε να είμαστε «περήφανοι» για εξοπλισμούς και πολέμους, την ίδια ώρα που η υγεία και η παιδεία καταρρέουν και η ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία αφήνεται απροστάτευτη στη φτώχεια και τη συντήρηση. Δεν θέλουμε το Pride των χορηγών, των πολυεθνικών και των πρεσβειών που «ξεπλένουν» με ροζ χρώμα τις βόμβες τους. Θέλουμε ένα Pride που μας ανήκει. Παλεύουμε για σχολεία και σχολές που θα μας χωράνε όλους, χωρίς τον φόβο της απόρριψης και της περιθωριοποίησης, με ελεύθερη σεξουαλική αγωγή και απόλυτο σεβασμό στην ταυτότητα και το σώμα του καθενός, μακριά από τις οπισθοδρομικές παρεμβάσεις της εκκλησίας και του κράτους.
Η ελευθερία μας δεν θα μας χαριστεί από καμία κυβέρνηση και κανέναν «προοδευτικό» δήμαρχο. Κερδίζεται στον δρόμο, όταν κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου – μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι μαζί, δείχνοντας ότι κανένα queer άτομο δεν είναι μόνο του απέναντι στην καταπίεση. Το Σάββατο 23 Μάη παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Κατεβαίνουμε στην πορεία με την οργή μας, αλλά και με το χαμόγελό μας, για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και δεν φοβόμαστε την κριτική τους. Σπάμε τον φόβο στο σχολείο και στη γεινητιά, διεκδικούμε το δικαίωμα να αναπνέουμε ελεύθερα και φτιάχνουμε έναν κόσμο με τα δικά μας χρώματα!
Όλες – οι – @ 25/3 17:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 
ΑΝΥΠΌΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...