Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει πρεμιέρα, Δευτέρα (25/5) ή Τρίτη (26/5), στο Roland Garros απέναντι στην Τσέχα (Νο12) Λίντα Νόσκοβα, με την Ελληνίδα τενίστρια να ψάχνει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά από το 2022, αλλά και την πρώτη νίκη απέναντι σε Τσέχα τενίστρια, όσον αφορά το γαλλικό όπεν.
Σχετικά άρθρα
Roland Garros: Πρεμιέρα με Νόσκοβα η Σάκκαρη
Roland Garros: Μεγάλες μάχες στις γυναίκες
Η τελευταία της νίκη ήταν στον πρώτο γύρο του 2022, κόντρα στη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ, ενώ από εκεί και πέρα ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, οι δύο από την Καρολίνα Μούχοβα (2022, 2023) και οι άλλες δύο από τις Γαλλίδες, Βαρβάρα Γκρατσέβα (2024) και Έλσα Ζακεμό (2025).
Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις ήττες ήταν σε πολύ “κλειστά” ματς, με τα τρία από τα τέσσερα να έχει τουλάχιστον ένα tie-break, ενώ το μοναδικό που δεν είχε (Γκρατσέβα) κρίθηκε στα τρία σετ, με τη Σάκκαρη να παίρνει το προβάδισμα.
Αυτό όμως που θα κληθεί να κάνει η Σάκκαρη, στην πρεμιέρα της, είναι να κερδίσει Τσέχα τενίστρια για πρώτη φορά στο Roland Garros. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τενίστρια έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές Τσέχες στο Παρίσι, μετρώντας ισάριθμες ήττες.
Η αρχή έγινε το 2019, στο απίθανο τρίωρο ματς, κόντρα στην Κατερίνα Σινιάκοβα, όπου ηττήθηκε στα τρία σετ, ακολούθησε ο επικός ημιτελικός το 2021 απέναντι στην Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στη συνέχεια οι δύο ήττες από την Καρολίνα Μούχοβα.
Συνολικά, η Σάκκαρη έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα κόντρα σε τενίστριες από την Τσεχία (22-21), έχοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό 7-0, από την ήττα της με την Κρεϊτσίκοβα (2021, Roland Garros) μέχρι το Indian Wells (2022), ενώ από εκείνο το σημείο και μετά έχει ρεκόρ 7-8, με την τελευταία της νίκη να είναι απέναντι στην επερχόμενη αντίπαλό της στο Παρίσι (Αδελαΐδα 2025).
ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Σάκκαρη: Κόντρα σε Νόσκοβα, αλλά και παράδοση… appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
