Τελευταία νέα
Σίφνος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τραγική πτώση του ελικοπτέρου – Η απώλεια ελέγχου και η βουτιά στο έδαφος Το συγκινητικό «αντίο» του Τάισον σε Κωνσταντέλια: «Ο κόσμος είναι δικός σου και πρέπει να σε γνωρίσει, μάγε!» Η Ακαδημία Αθηνών για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά: «Σπουδαίος στοχαστής, σημαίνων κοινωνικός φιλόσοφος» Εργα Διονυσίου Λαυράγκα σε CD Πύρινο μέτωπο στη Θήβα – Στη μάχη με τις φλόγες τρία εναέρια μέσα Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Έμπολα: Ανεξέλεγκτη η επιδημία, υψηλός ο κίνδυνος διεθνούς εξάπλωσης ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: Το έργο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του Ελικόπτερα: Επείγουσα οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για ελέγχους στα Bell 206 μετά την τραγωδία στη Σίφνο Βρέθηκε η 48χρονη οδηγός που έκανε αναστροφή με λεωφορείο στην Αθηνών- Σουνίου Νέα κίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Νίνα Κασιμάτη ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη» Σίφνος: Τι αναφέρει η Αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου – Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων ατόμων
Thepressproject.gr

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί τον Φλωρίδη να ελέγξει πειθαρχικά τον Τζαβέλλα για τις υποκλοπές

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ) καλεί με νέο ψήφισμα τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.Το ψήφισμα έρχεται σε συνέχεια απόφασης της 5ης Μαΐου, με την οποία ο Σύλλογος καταδίκασε τη διάταξη του κ. Τζαβέλλα να μην ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη του Πλημμελειοδικείου. Ο ΔΣΠ ζητά πλέον την πειθαρχική διερεύνηση των χειρισμών του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά:
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/05/2026, επισημαίνει ότι με την από 05/05/2026 απόφασή του έχει καταδικάσει έντονα το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιλήφθηκε ο ίδιος της υπόθεσης των υποκλοπών και προχώρησε στην έκδοση της Πράξης του παρότι συνέτρεχαν λόγοι αποκλεισμού ή και εξαίρεσής του κατ’ άρθρον 14 και 15 ΚΠΔ και για τον λόγο αυτό κρίνει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να ασκήσει την κατά νόμον αρμοδιότητά του, σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 1 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, για τον πειθαρχικό του έλεγχο».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...