Τελευταία νέα
Σαλαμίνα: Πέντε άτομα στο νοσοκομείο μετά από μπάνιο σε πισίνα παιδότοπου – Αναμεσά τους τρία παιδιά Μανιάτης προς Κομισιόν: «Κυρώσεις για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη» Αντίδραση Ολυμπιακού για το θέμα του Φαλ: «Φωτογραφική εγκύκλιος για τον παίκτη του Παναθηναϊκού» Ο Μαρινάκης κατά Ακρίτα: «Να ανακαλέσει την ανάρτησή της» – Απειλές μέσω συνεργατών με προσφυγή στη δικαιοσύνη Καστοριά: Περιοδεία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη – Στόχος ο τουρισμός όλο τον χρόνο Τουρισμός για όλους: Τα αποτελέσματα της α’ φάσης αναρτώνται σήμερα Παρασκευή Πειραιάς: Συνελήφθη ψυχολόγος για διακίνηση ναρκωτικών – Ο 41χρονος «συνεργάτης» και το σταθερό πελατολόγιο Αδ. Γεωργιάδης από το ΚΑΤ: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των κλινικών Ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις σκανδάλου στη ΔΥΠΑ – Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην ευρωπαϊκή εισαγγελία Συνεχίζεται κι άλλο το μαρτύριο του καύσωνα – Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για «Μαραθώνιο ζέστης» Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς Al Jazeera: Το βρετανικό δημόσιο δίνει 2,1 δισ. λίρες σε εταιρείες που συνδέονται με ισραηλινούς εποικισμούς
Efsyn.gr

Έρευνα στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και στην Πορτογαλία – Για υπόθεση διαφθοράς

Έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λισαβόνα στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για κατάχρηση κεφαλαίων σε σχέση με συμβόλαια που ανατέθηκαν από δήμους, όπως ανακοίνωσε ο πολιτικός σχηματισμός.
Τα διαβήματα αυτά «συνδέονται με δραστηριότητες που αποδίδονται σε υπαλλήλους του», όμως «το ίδιο το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της έρευνας», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η πορτογαλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να ερευνήσει πράξεις κατάχρησης σε σχέση με ανάθεση διαφόρων συμβολαίων από δήμους και κοινότητες της Λισαβόνας, της Μάφρα και της Οέιρας, επίσης στην περιοχή της πορτογαλικής πρωτεύουσας, καθώς και της Κοΐμπρα, στο κέντρο της χώρας.
Τα συμβόλαια αυτά ανατέθηκαν «κατά σαφή παραβίαση των νόμιμων κανόνων και με πρόδηλη ζημία για το δημόσιο ταμείο», εξήγησε η δικαστική αστυνομία σε μια ανακοίνωση.
Πέντε πρόσωπα έχουν συλληφθεί και άλλα 37 έχουν τεθεί υπό εξέταση, ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι διενηργησε έρευνα σε 60 κατοικίες και άλλους 32 τόπους.
Στους υπόπτους περιλαμβάνονται ένας πρώην αξιωματούχος των Σοσιαλιστών σε δήμο του διαμερίσματος της Λισαβόνας και ένας σύμβουλος επικοινωνίας του νυν αρχηγού της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...