Τελευταία νέα
Καραχάλιος: «Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς είναι ο Γιαμάλ και ο Εμπαπέ» – Με ποιον παρομοίασε τον Μητσοτάκη Εσωτερικός «σεισμός» στην Ουκρανία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας ζητά εκλογές – Αμφισβητεί ανοιχτά τον Ζελένσκι Press Point: Οι ανησυχίες και η μακαριότητα της προπαγάνδας Ένα αντισυμβατικό πολιτικό ντοκιμαντέρ για την ΕΛΑΣ Η Σαντορίνη και οι εξωφρενικές χρεώσεις FT: Το Ιράν εξετάζει πλήγματα στην Ευρώπη αν ο Τραμπ κλιμακώσει τον πόλεμο – Οι χώρες πιθανοί στόχοι Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας μετά από συμπλοκή σε παραλία – Ο ύποπτος κρυβόταν σε πορτμπαγκάζ, 11 συλλήψεις ΕΛΑΣ: Η γέννηση ενός κόμματος πίσω από την κάμερα Το ελληνικό χωριό όπου το 70% των ζευγαριών έχει τουλάχιστον τρία παιδιά «Τουρισμός για όλους»: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher έως 600 ευρώ Τραγωδία στην Κύπρο: Βρέφος πέντε μηνών βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του Ο Μεντιλίμπαρ θέλει Χιλ
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ για στεγαστική κρίση: Ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα

«Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αναδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη στέγαση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στο καυτό ζήτημα της στεγαστικής κρίσης.
Όπως επισημαίνει η συγκεκριμένη έκθεση −σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ− οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά 85%, από το 2016, ενώ το μέσο στεγαστικό κόστος ξεπέρασε το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματος το 2025. Επιπλέον, το 55% των ακινήτων που διατίθενται προς πώληση ξεπερνά την τιμή των 200.000 ευρώ, καθιστώντας απαγορευτικό τον οποιονδήποτε σχεδιασμό για αγορά ακινήτου από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η βραχυχρόνια μίσθωση έχει καταγράψει αύξηση 240%, από το 2017 μέχρι σήμερα, μειώνοντας δραστικά το απόθεμα κατοικιών.
«Είναι προφανές πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ασφυκτική. Η στεγαστική κρίση είναι πλέον ορατή πραγματικότητα, που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα και ημίμετρα που, εντέλει, ωφελούν μόνο τις τράπεζες. Μια άλλη πολιτική, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, είναι και αναγκαία και εφικτή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...