Τελευταία νέα
Axios: Κι όμως, οι ΗΠΑ μεταφέρουν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ – 10 εκατ. βαρέλια περνούν καθημερινά από τα Στενά Εκατέρωθεν απώλειες για Ρωσία και Ουκρανία – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί στις τελευταίες επιθέσεις Κένυα: Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Εκουαδόρ – Έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε Πνινάτ Γιανάι: «Ένα νέο ταξίδι ξεκινά» – Βίντεο της νέας πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Πετρούνιας: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ενόργανης ο «άρχοντας των κρίκων» – Κυνηγά το 9ο χρυσό του μετάλλιο [βίντεο] Αντίρριο: Άγριος καβγάς σε πανηγύρι – Εκτοξεύτηκαν καρέκλες και τραπέζια την ώρα που η ορχήστρα έπαιζε κλαρίνα [βίντεο] Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερις νέοι θάνατοι αυτή την εβδομάδα – Σαράντα εφτά τα νέα κρούσματα Ο Συμεών Κεδίκογλου εντάχθηκε στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα – Το ανακοίνωσε με «Οδύσσεια» και «Ιθάκη» Reuters: Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ – Η μυστική συνάντηση Μοσάντ με Συρία πριν το ισραηλινό χτύπημα Πιερία: Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα 73χρονη λουόμενη Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ: «Καμπάνα» στον Ζίβκοβιτς – Χάνει τα ματς με τη Μπραν
Efsyn.gr

Μητσοτάκης υπό εκβιασμό

Η «Εστία» χθες, όπως βλέπετε και με το πρωτοσέλιδο παραπάνω, έκανε πρώτο θέμα τις υποκλοπές. Αφορμή, εννοείται, η δήλωση του Ταλ Ντίλιαν στην εφημερίδα μας που τάραξε τα νερά. Ο Μανώλης Κοττάκης το πάει κάπου αλλού· θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πάει στις εκλογές με ανοιχτό το θέμα, πρέπει να τις κάνει πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.
«Οι υποκλοπές δεν θα κρίνουν τις εκλογές», γράφει. «Ακριβέστερα, δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο ψήφου μιας Ελλάδος που ευρίσκεται σε μεγάλη εθνική, αξιακή, πολιτική και κοινωνική μετάβαση. Οι υποκλοπές όμως, ως φαίνεται, μπορεί να κρίνουν το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Τον χρόνο διεξαγωγής τους. Ο συνταγματάρχης Ντίλιαν, που προμήθευσε το παράνομο λογισμικό στην ελληνική Κυβέρνηση, ήταν, πίσω από τις γραμμές, ξεκάθαρος στη δήλωση που έκανε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”: Δεν ικανοποιούμαστε με μια τροπολογία ή μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα μπορούμε να εξαγοράσουμε την ποινή των 126 ετών που μας επεβλήθη από το Πλημμελειοδικείο. Επιδιώκουμε πλήρη αθώωση. Και ζητάμε να είναι παρόντες στη δίκη της 7ης Δεκεμβρίου 2026 στο Εφετείο τόσο ο νυν όσο και ο τέως διοικητής της ΕΥΠ κ.κ. Δεμίρης και Κοντολέων για να καταθέσουν (ο πρώτος ήδη το έκανε στην Επιτροπή Θεσμών) ότι δεν υπήρξε ποτέ κοινό επιχειρησιακό κέντρο ΕΥΠ – Predator.
»Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του κυρίου Ντίλιαν προς την Κυβέρνηση. Το τελεσίγραφο προς τον κύριο Μητσοτάκη (το όνομα του οποίου δεν αναφέρει αυτή τη φορά στη δήλωσή του) για πλήρη αθώωση το επαναλαμβάνει μάλιστα, προς αποφυγήν παρανοήσεων, δύο φορές. Στην αρχή και στο τέλος».
Και καταλήγει ο Μανώλης Κοττάκης: «Το πλέον πιθανό και λογικό είναι να προβληματισθεί ο κ. Μητσοτάκης αν πρέπει να προκηρύξει εκλογές τον Οκτώβριο, στις 11 ή στις 25 Οκτωβρίου, πριν τη διεξαγωγή τής κατ’ έφεσιν δίκης στις 7 Δεκεμβρίου».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...