Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Efsyn.gr

Σύλληψη 37χρονου ως μέλους της Χαμάς: Αυτό είναι το σπίτι στην Αθήνα που εντοπίστηκε εξοπλισμός εργαστηρίου [βίντεο]

Σε ένα εσωτερικό διαμέρισμα στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, κοντά στην πλατεία Αμερικής επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ο χώρος που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Κρήτη, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Χαμάς.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έδειχναν διασύνδεση του 37χρονου με πρόσωπα που απασχόλησαν πρόσφατα τις αρχές άλλης ευρωπαϊκής χώρας για υποθέσεις τρομοκρατίας.
​Ο 37χρονος, ο οποίος εργαζόταν και διέμενε στην Κρήτη, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για ένταξη στη Χαμάς, λήψη εκπαίδευσης και ταξίδι για σκοπούς της οργάνωσης.
Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευσή του στην κατασκευή συνθετικών εκρηκτικών υλών, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί ακόμη και σε διαδικτυακή παραγγελία εκρηκτικών.
​Στο διαμέρισμα της Αθήνας αλλά και σε οικίες που χρησιμοποιούσε στην Κρήτη, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες και κατέσχεσαν ψηφιακά και εργαστηριακά ευρήματα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και εξειδικευμένος εργαστηριακός εξοπλισμός, όπως αναλυτικός ζυγός ακριβείας και εργαστηριακός μαγνητικός αναδευτήρας με θερμαινόμενη πλάκα. Τα κατασχεθέντα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.
​Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των επαφών του 37χρονου και αν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που τον συνέδραμαν.
Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Κυριακή στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή στην Κρήτη, ενώ μέχρι το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...