Τελευταία νέα
Πανελλαδικές 2026: Τα «κλειδιά» για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού Ο Σαμαράς απαντά στην Μπακογιάννη: Έχασε την αρχηγία πριν 17 χρόνια και δεν έχει συνέλθει ακόμα [βίντεο] Γιάνης Βαρουφάκης: «11 χρόνια από το “Όχι” του λαού μας – Υπενθύμιση αξιοπρέπειας σε όσους κιότεψαν» Ν. Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το μέλλον της χώρας απαιτεί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν: Τουλάχιστον 8 τραυματίες, εξ’ αυτών 4 παιδιά [βίντεο] Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού! Τσακίζει Ντόρα Μητσοτάκη ο Σαμαράς με 2 βίντεο Πορτρέτο του Δούκα του Ουέλινγκτον πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 9,6 εκατ. λιρών Ιράν: Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στην Τεχεράνη για την εξόδιο ακολουθία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ Για να θυμόμαστε (10)…με η χωρίς σχόλια – γράφει Θοδωρής Μαράκης Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου – Προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση Παραμονές Αποκάλυψης για το Ισραήλ
Efsyn.gr

Απάτη – μαμούθ στην Κύπρο: Επιχειρηματίας έγινε… καπνός με διαμάντια και κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ

Μια μεγάλη σε αξία απάτη που θυμίζει κινηματογραφικό σίριαλ έγινε στην Κύπρο, με θύμα έναν 56χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας κοσμημάτων.
Σύμφωνα με την καταγγελία στην αστυνομία της Λεμεσού, ένας 54χρονος επιχειρηματίας φέρεται να παρέλαβε από αυτόν πολύτιμα κοσμήματα, διαμάντια και λίθους αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ -έπειτα από γραπτό συμφωνητικό- με σκοπό να τα μεταπωλήσει αλλά στην συνέχεια έγινε… καπνός.
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι δύο άντρες συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο με το φερόμενο θύμα να παραδίδει στον 54χρονο επιχειρηματία 35 χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευασμένα από χρυσό, διαμάντια και πολύτιμους λίθους, ώστε ο τελευταίος να αναζητήσει αγοραστές. Ο ύποπτος δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον τομέα των αγοραπωλησιών χρυσού και πολύτιμων λίθων μέσω εταιρείας εγγεγραμμένης στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρεται, υπέγραψαν συμφωνία με σαφή όρο, αν τα κοσμήματα δεν πωλούνταν, θα έπρεπε να επιστραφούν μέχρι τις 8 Ιουνίου, στις 3 το απόγευμα. Το ραντεβού όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Ο 54χρονος δεν εμφανίστηκε, ενώ οι προσπάθειες του θύματος της απάτης και συνεργάτη του να τον εντοπίσουν δεν απέδωσαν. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.
Καταζητείται ο επιχειρηματίας
Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 54χρονου, ο οποίος καταζητείται. Η υπόθεση διερευνάται ως κλοπή από αντιπρόσωπο, καθώς τα τιμαλφή, σύμφωνα με την καταγγελία, του είχαν παραδοθεί για συγκεκριμένο σκοπό και με υποχρέωση επιστροφής εφόσον δεν ολοκληρωνόταν πώληση.
Η αξία των κοσμημάτων προσδιορίζεται κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου, η αξία ανέρχεται σε 9.482.470 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...