Τελευταία νέα
«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Παρατείνεται προθεσμία αιτήματος για ολοκλήρωση του προγράμματος Έρευνα ΕΣΕΕ: Δεν έπιασαν τόπο οι θερινές εκπτώσεις – 6 στις 10 επιχειρήσεις κατέγραψαν μικρότερο τζίρο ΑΑΔΕ: Πώς ένας αλγόριθμος αποκάλυψε λαθραία παπούτσια αξίας 2,7 εκατ. ευρώ Η Εθνική ψάχνει ένα θαύμα Η αιχμή Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Δεν θα πω άλλα ποδοσφαιρικά μετά την ευχή για τον Κωνσταντέλια» Ταμείο Ανάκαμψης – Animation βίντεο για τον απολογισμό από Μητσοτάκη! Τσουκαλάς: Η θεσμικότητα δεν είναι ελληνικός καφές, τη μία να τον πίνεις με ολίγη και την άλλη βαρύ γλυκό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να βαθύνει την αμυντική/στρατιωτική εξάρτηση της Ελλάδας από τη γενοκτόνα κυβέρνηση του Ισραήλ Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Έλεγε μην μ’ αφήσεις και γλιστρούσε» – Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας για την κόρη της Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: “Πρέπει να σταματήσουμε ως χώρα, να χάνουμε ευκαιρίες” Μαρινάκης για Τσιούτσια: Δεν νομίζω ότι αυτά που είπε απηχούν τις απόψεις Σαμαρά Εγκλημα στην Κυψέλη: Πάνω από δέκα φορές είχαν μαχαιρώσει το βρέφος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Efsyn.gr

Νίκος Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει πλώρη – Ανοιχτή η συζήτηση για συνεργασίες μετά τις εκλογές»

Μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή στρατηγικής έστειλε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου, μιλώντας στο ACTION 24, με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τη στασιμότητα που, όπως είπε, καταγράφεται στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε ότι «Το μάθημα των δημοσκοπήσεων είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει πλώρη από εδώ και πέρα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από 12 δημοσκοπήσεις, κάτι πρέπει να λέει», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος.
Αναλύοντας την πολιτική εικόνα, σημείωσε ότι η κοινωνία αναζητά λύσεις που δεν εντοπίζει σε κανένα κόμμα, υπογραμμίζοντας πως «Δεν έχει φύγει η βελόνα από εκεί όπου ήταν».
Αυτόνομη πορεία και «ανοιχτό» μετεκλογικό τοπίο
Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά την πρώτη Κυριακή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μετά την πρώτη Κυριακή βλέπουμε».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι μετά την πρώτη κάλπη θα πρέπει να ανοίξει δημοκρατικά η συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τις τελικές επιλογές.
Όπως ανέφερε, «τα πάντα θα κριθούν μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών», σημειώνοντας ότι μπορεί να προκύψουν «θεαματικές εξελίξεις» στο μεσοδιάστημα. «Η πρώτη Κυριακή θα μας δείξει την άλλη Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «μπορούν να γκρεμιστούν και να δούμε καινούργια πράγματα, χωρίς να θέλω να πω ποια θα είναι αυτά. Είμαι ανοικτό μυαλό. Μετά την πρώτη Κυριακή νομίζω θα είναι ανοιχτή η συζήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ, τα μέλη, τα στελέχη και η Κεντρική Επιτροπή, θα αποφασίσουν δημοκρατικά. Ας δούμε μετά την πρώτη Κυριακή που θα ήμαστε».
Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοικτό σε κάθε συζήτηση μετά την πρώτη Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να δούμε που θα είναι η χώρα τη στιγμή εκείνη. Με τα οικονομικά, τη σχέση έχουμε με την Τουρκία και που είμαστε. Μπορεί όμως όλα τα αριστερά κόμματα, τα προοδευτικά, που λέμε, που για μένα δεν είναι όλα προοδευτικά, να βρουν και αυτά μια λύση. Ποιος θα πει όχι αν είναι σωστή (η λύση), δεν ξέρω. Δεν έχουμε δει κυβερνήσεις συνεργασίας πετυχημένες. Έχουμε δει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Καμμένο-ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω πόσο δούλεψαν αυτά τα σχήματα».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παπανδρέου ανέφερε ότι θα ήθελε «ένα συγγνώμη από τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ», προσθέτοντας: «Εγώ δεν είχα αυταπάτες».
Δείτε τι είπε ο Νίκος Παπανδρέου:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...