Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Efsyn.gr

Άσχετος ή ξεχασιάρης ο πρωθυπουργός;

Τρεις φορές οι πολίτες πήραν το δίπλωμα από τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να οδηγήσει ξανά; Όχι.
Ετσι προσέγγισε την πρωτοβουλία Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Αντένα.
Αφού έχασε τρείς φορές εκλογές δεν δικαιούται κατά τη γνώμη του  να προσπαθήσει ξανά. Με την ιστορία δεν τα πάει πολύ καλά ο αρχηγός του καθεστώτος ή την χρησιμοποιεί κατά πως τον συμφέρει. Να του θυμίσουμε λοιπόν ορισμένες περιπτώσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δοκίμασε ξανά μετά την πανωλεθρία που υπέστη το 1920 (δεν βγήκε ούτε βουλευτής) και πέτυχε μεγάλες νίκες. Ο Γεώργιος Παπανδρέου γνώρισε πολλές ήττες, κατάφερε όμως να γίνει πρωθυπουργός. Τον έριξε με Αποστασία ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητοστάκης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν για πολλά χρόνια ο αποσυνάγωγος λόγω των συνωμοσιών που οργάνωσε. επανήλθε έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έχασε τις εκλογές το 1985 από τον προαιώνιο εθχρό του Ανδρέα Παπανδρέου και τελικά έγινε πρωθυπουργός της χώρας το 1990. Μόνο για τρία χρόνια. Επεσε με αποστασία.
Ο θύτης σε ρόλο θύματος γιατί η πανούργα Ιστορία ενίοτε εκδικείται.. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχασε τις εκλογές το 1974,το 1977, εξελέγη πανηγυρικά πρωθυπουργός το 1981, έχασε τις εκλογές το 1989 και το 1990, και επανήλθε στην εξουσία το 1993. Παραμένει ως σήμερα ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...