Τελευταία νέα
Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα «ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο» Οι «καυτές πατάτες» της ιρλανδικής προεδρίας Ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Αγαθονησίου: «Η Ελλάδα αρχίζει από τους τόπους των συνόρων» Ε. Λιακούλη: «Πρωτοφανές: Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους δικηγόρους στη μεταναστευτική πολιτική» Κιλκίς: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για τη φωτιά στο Λειψύδριο Με κλεμμένα οχήματα «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία – Εξαρθρώθηκε σπείρα με λεία 370.000 ευρώ Πυρκαγιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα, επιχειρούν και εναέρια μέσα Μελίδης: Επικρίσεις στην κυβέρνηση για κυβερνοασφάλεια, επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και ακρίβεια Μύκονος: Συνελήφθη 30χρονος με φιξάκια κοκαΐνης, κεταμίνης, κάνναβη και παραισθησιογόνα μανιτάρια Ανάμεσα σε δύο εξουσίες To «Όχι» των δικηγόρων στην ΚΥΑ της… ντροπής: Αρνούνται το bonus των 250€ για τις απελάσεις και την κρατική «εποπτεία» ΗΠΑ – Ιράν: Στις 11 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι συνομιλίες, στο τραπέζι και τα πυρηνικά
Indicator.gr

Π. Πολάκης προς Φάμελλο για Τσίπρα: Άτιμο να στηρίζεις άλλο κόμμα και να μην παραιτείσαι

Μετωπική επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, βάζοντας ευθέως στο κάδρο τον Σωκράτη Φάμελλο και ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί καθαρά για τη σχέση του νέου κόμματός του με την Κουμουνδούρου. Ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε «απόλυτο παραλογισμό» την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να σταθεί δίπλα στην πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα οδηγείται σε κατάσταση πολιτικής ασάφειας.
Μιλώντας την Παρασκευή (19.06.2026) στον Αθήνα 9,84, ο Παύλος Πολάκης στράφηκε προσωπικά κατά του Σωκράτη Φάμελλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει στην πράξη την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να υπάρχει καθαρή συμφωνία ή σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Όπως είπε, η απόφαση να στηρίξει «άλλο κόμμα» δημιουργεί μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και η ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη) δηλώνουν από την άλλη πλευρά ότι δεν συνομιλούν με κόμματα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν παραιτηθεί από τα αξιώματά τους.
«Πρωτοφανής απόφαση στα χρονικά»
Ο βουλευτής Χανίων έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά της πολιτικής ιστορίας», υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να στηρίζει έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό. «Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ως πολιτική αντίφαση πρώτου μεγέθους. «Έχεις ένα κόμμα που σου λέει, στηρίζω ένα άλλο κόμμα. Είναι ο απόλυτος παραλογισμός», ανέφερε.
«Άτιμο να στηρίζεις άλλο κόμμα»
Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε αιχμές και κατά στελεχών που, όπως είπε, στηρίζουν το νέο εγχείρημα χωρίς να αποχωρούν από τα αξιώματά τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δικαίωμά τους να επιλέγουν κάποιον άλλον κομματικό σχηματισμό, παραιτείσαι όμως και πας εκεί», τόνισε. «Δεν μπορείς να στηρίζεις κάποιον και να είσαι στέλεχος άλλου κόμματος. Αυτό είναι άτιμο», πρόσθεσε. Με τη φράση αυτή, ο βουλευτής Χανίων έθεσε ουσιαστικά ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης για όσους κινούνται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ, χωρίς να ξεκαθαρίζουν σε ποιον χώρο ανήκουν.
Το τελεσίγραφο στον Φάμελλο
Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελλο να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και το νέο κόμμα του.
«Ή υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο κόμμα του κυρίου Τσίπρα και στην ηγετική ομάδα γύρω από τον κύριο Φάμελλο ή είναι μια τρομερή επίδειξη πολιτικής υποταγής», ανέφερε, αφήνοντας βαριές αιχμές για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον ίδιο, αν υπάρχει συμφωνία πρέπει να παρουσιαστεί με συγκεκριμένο περιεχόμενο. «Οι συμφωνίες συμπόρευσης δεν γίνονται γενικώς και αορίστως», σημείωσε.
Μήνυμα και στον Τσίπρα – «Ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μέλλον»
Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία για νέα σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έκανε γνωστό ότι θα σταλεί μήνυμα και στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπάρξει καθαρή τοποθέτηση. «Αυτή η κατάσταση είναι θολή και μπάσταρδη και πρέπει να λυθεί», είπε, περιγράφοντας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα το σημερινό τοπίο στον χώρο της Αριστεράς.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, απάντησε: «Έτσι όπως το βλέπω, όχι. Αφού η λογική είναι να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Παρά τη σφοδρή κριτική, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μέλλον, μέσα από ευρύτερες συμμαχίες και, όπως είπε, μέσα από τη δημιουργία ενός κοινού ψηφοδελτίου της δημοκρατικής, προοδευτικής και αριστερής παράταξης.
The post Π. Πολάκης προς Φάμελλο για Τσίπρα: Άτιμο να στηρίζεις άλλο κόμμα και να μην παραιτείσαι appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...