Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ – Από τη δημοσιογραφία στη διπλωματία Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο – Δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο για Αίγινα και Αγκίστρι Μπαράζ γυναικοκτονιών στην Ιταλία: Σημειώθηκαν 6 νέοι φόνοι μέσα σε 5 μόλις μέρες Σαλαμίνα: Συγκλονιστική περιγραφή ζευγαριού για τη μάχη με τις φλόγες – «Χωρίς τα ζώα μου δεν φεύγω» [βίντεο] «Χρυσώνεται» ο Τομ Χόλαντ: Θα πάρει 100 εκατ. δολάρια για τη νέα ταινία του Spider-Man που γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γαλλία: Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη χώρα κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα του Ιουλίου Νάταλι Χαρπ: Η πολυσυζητημένη συνεργάτις του Τραμπ που κρύφτηκε ακόμη και σε πορτμπαγκάζ για να είναι κοντά του Ρωσία: Φρικτός θάνατος 29χρονης κατασκηνώτριας από αρκούδα στην οροσειρά Αλτάι Μεσολόγγι: Συλλήψεις για ξυλοδαρμό και απειλές κατά 16χρονου Ουκρανία: Νέο κρούσμα διαφθοράς φέρνει μπελάδες στον Ζελένσκι – Αποπέμφθηκε αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου Δούκας: Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων μας
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίθεση στα γραφεία του στα Χανιά: «Πράξη φασισμού που τροφοδοτείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδίκασε με ανακοίνωσή του την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στα Χανιά, καθώς και τη διασπορά εθνικιστικού υλικού κατά μεταναστών και προσφύγων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πρόκειται για «ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα».Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η έξαρση ακροδεξιών και εθνικιστικών αντιλήψεων δεν είναι τυχαία – τροφοδοτείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό, που επενδύουν στην καταστολή, την κράτηση και τον φόβο, αντί στην αλληλεγγύη και την προστασία των δικαιωμάτων.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε φυλακή ψυχών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και δημοκρατίας απέναντι στον διχασμό.
Όπως σημειώνεται, όσοι αναζητούν άσυλο και ελπίδα σε ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Οι πολιτικές αποτροπής και η λογική της «Ευρώπης-φρούριο» είναι αδιέξοδες – και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
«Ο εθνικισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στα Χανιά, ούτε πουθενά αλλού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...