Τελευταία νέα
Συλλυπητήρια Ανδρουλάκη και ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Σπύρου Χαλβατζή Μητσοτάκης: Στην επόμενη τετραετία θα κλείσουμε όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα για τη Μεγίστη Γιώργος Μαζωνάκης: Διέγραψαν όλο το πελατολόγιο καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας – Πώς έγινε ο έλεγχος στο ιατρείο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ Γεωργιάδης για θάνατο Μαζωνάκη: Το ιατρείο λειτουργούσε 15 χρόνια – Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Σπύρο Χαλβατζή: «Ανήκε σε εκείνη τη γενιά που η ζωή τους δύσκολα ξεχωρίζει από την ιστορία του ΚΚΕ» Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα ΝΔ, άνοδος για την ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ Σύγκρουση Μαρινάκη – Κουτεντάκη: «Άδειασε τον Τσίπρα» – «Οι μαθητευόμενοι κοστολόγοι επινόησαν νέα μονάδα μέτρησης» Φρ. Κουτεντάκης: Οι μαθητευόμενοι κοστολόγοι της ΝΔ επινόησαν μια νέα μονάδα μέτρησης Ο Τραμπ «ανάβει φωτιές» από το Δουβλίνο: «Θα λάτρευα να δω μια ενωμένη Ιρλανδία» Νίκος Δένδιας: Με τη νέα θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει – «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον κόσμο της εργασίας»
Efsyn.gr

Ξηλώνεται η εξέδρα στο Ζάππειο μετά τις έντονες αντιδράσεις – «Δεν το τοποθετήσαμε εμείς» λέει ο δήμος Αθηναίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης της μεγάλης εξέδρας που είχε τοποθετηθεί στον κήπο του Ζαππείου, με τα αρμόδια συνεργεία να έχουν πιάσει δουλειά για το ολικό «ξήλωμα» της κατασκευής.
Το «ξήλωμα» έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο φορέας διαχείρισης του χώρου, η Επιτροπή Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτήματος, η οποία έκανε λόγο για αναβολή του φεστιβάλ «για τεχνικούς λόγους», προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.
«Το Φεστιβάλ Ολυμπίων, το οποίο διοργανώνεται από την Επιτροπή Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτήματος, αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους που αφορούν το χώρο του Ζαππείου. Η σκηνή και οι σχετικές εγκαταστάσεις θα απομακρυνθούν εντός των επόμενων ωρών. Η Επιτροπή Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτήματος ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες, τους συνεργάτες και το κοινό για την κατανόηση και τη στήριξή τους» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.
Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όχι μόνο, για την εξέδρα, με πολίτες, περιοίκους και ειδικούς να ασκούν δριμεία κριτική, κυρίως για το γεγονός ότι η εξέδρα αλλοίωνε την αισθητική του χώρου και «έκρυβε» το Ζάππειο Μέγαρο.
 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Κυριακής ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της οποίας διευκρινίζει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην τοποθέτηση της προσωρινής μεταλλικής κατασκευής και των σχετικών εγκαταστάσεων, ούτε στη διοργάνωση του φεστιβάλ Ολυμπίων που επρόκειτο να ξεκινήσει στο Ζάππειο.
«Αρμόδια για την παραχώρηση του χώρου και τη διοργάνωση της εκδήλωσης είναι η Επιτροπή Ολυμπίων και Ζαππείου Κληροδοτημάτων, η οποία χορήγησε και τη σχετική άδεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...