Τελευταία νέα
Κένυα: Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Εκουαδόρ – Έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε Πνινάτ Γιανάι: «Ένα νέο ταξίδι ξεκινά» – Βίντεο της νέας πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Πετρούνιας: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ενόργανης ο «άρχοντας των κρίκων» – Κυνηγά το 9ο χρυσό του μετάλλιο [βίντεο] Αντίρριο: Άγριος καβγάς σε πανηγύρι – Εκτοξεύτηκαν καρέκλες και τραπέζια την ώρα που η ορχήστρα έπαιζε κλαρίνα [βίντεο] Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερις νέοι θάνατοι αυτή την εβδομάδα – Σαράντα εφτά τα νέα κρούσματα Ο Συμεών Κεδίκογλου εντάχθηκε στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα – Το ανακοίνωσε με «Οδύσσεια» και «Ιθάκη» Reuters: Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ – Η μυστική συνάντηση Μοσάντ με Συρία πριν το ισραηλινό χτύπημα Πιερία: Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα 73χρονη λουόμενη Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ: «Καμπάνα» στον Ζίβκοβιτς – Χάνει τα ματς με τη Μπραν Τραγωδία στη Βραζιλία – Τουλάχιστον 23 νεκροί σε μετωπική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο [βίντεο] ΕΛ.Α.Σ. για «Ανακαίνιση Κατοικίας»: «14.000 κατοικίες της κυβερνητικής εξαγγελίας μένουν εκτός»
Filathlos.gr

Γράφτηκε ιστορία: Το Κουρασάο μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες!

Το Κουρασάο εξασφάλισε επίσημα τη θέση της στα Ρεκόρ Γκίνες, καθώς έγινε το μικρότερο έθνος στην ιστορία που προκρίθηκε σε Μουντιάλ. Η διάκριση αυτή χάρισε στο νησί διεθνή αναγνώριση και πρόσθεσε ένα ακόμη ιστορικό κεφάλαιο στη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, το Κουρασάο κατέγραψε το ρεκόρ της μικρότερης χώρας σε πληθυσμό που προκρίθηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, όταν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του 2026 στις 19 Νοεμβρίου 2025. Την περίοδο της πρόκρισης, ο πληθυσμός του νησιού ανερχόταν σε μόλις 156.115 κατοίκους.
Το ρεκόρ δεν περιορίζεται μόνο στον πληθυσμό. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν επίσης την Κουρασάο ως τη μικρότερη χώρα που έχει συμμετάσχει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ως προς την έκτασή της, καθώς το νησί καλύπτει περίπου 444 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Με αυτό το επίτευγμα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ισλανδία, η οποία είχε προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018 με πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων.
Τα Ρεκόρ Γκίνες κατέγραψαν επίσημα την επιτυχία του Κουρασάο στην κατηγορία «Μικρότερη χώρα σε πληθυσμό που προκρίθηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA», τοποθετώντας το νησί ανάμεσα σε μια ξεχωριστή ομάδα χωρών των οποίων τα επιτεύγματα έχουν αναγνωριστεί από τον πιο γνωστό οργανισμό καταγραφής ρεκόρ παγκοσμίως.
Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ήδη προσφέρει αρκετές ιστορικές στιγμές. Στον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας απέναντι στη Γερμανία, ο Λιβάνο Κομενένσια σημείωσε το πρώτο γκολ του Κουρασάο σε τελική φάση Μουντιάλ ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα και τη βαριά ήττα με 7-1.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...