Τελευταία νέα
Χανιά: 94χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται τραυματισμένος Καρκίνος στο πάγκρεας: Εγκρίθηκε από τον FDA το πρωτοποριακό φάρμακο που διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο δράστης – Η παθολογική ζήλια του για την 44χρονη Συνάντηση Μητσοτάκη με την υποψήφια για το αξίωμα της νέας γενικής γραμματέως του ΟΗΕ Η Ρωσία κατασκευάζει 4 πυρηνικoύς σταθμούς στο Ιράν, πάγωσαν ΗΠΑ και Ισραήλ Τραμπ: ο… αλογομούρης πρόεδρος: Οι επενδύσεις στη SpaceX και τα «πολεμικά» κέρδη από πετρελαϊκές εταιρείες Κρήτη: Λέμβος με 60 μετανάστες ανοιχτά των Καλών Λιμένων Ερντογάν : ”Πάρτε το απόφαση , εχθροί και φίλοι , η ιστορία ξαναγράφεται στην περιοχή μας”-Μόνο με συνεννόηση η ηλεκτρική διασύνδεση Ο Κόντης ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του ΟΦΗ: «Πλεονέκτημα το 3-0 αλλά δεν μας δίνει την πρόκριση» Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Β. Παπαγεωργόπουλος καλείται να καταβάλει 8,2 εκατ. ευρώ για το έλλειμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης «Πόσες γυναίκες πρέπει ακόμη να δολοφονηθούν;» – Σφοδρή επίθεση ΕΛ.Α.Σ. στην κυβέρνηση «Νιώθω δικαιωμένη για το παράσημο»: Η Ακρίτα απαντά για την άρνηση της ΝΔ να τη στηρίξει
Kosmoslarissa.gr

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανάλυση του γονιδιώματος για το σκόρδο Πλατυκάμπου – Προχωρά η διεθνής πιστοποίησή του

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την ανάλυση του γονιδιώματος (whole genome sequence-  ολοκληρωμένη αλληλουχία) του σκόρδου Πλατυκάμπου, η οποία θα γίνει από τον Dr. Ιωάννη Μιχαλόπουλο στο Ίδρυμα της Ακαδημίας Αθηνών.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Τσέτσιλα και του Γενικού Διευθυντή της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρη Σταυρίδη.

Η ανάλυση αυτή θα οδηγήσει στη διεθνή πιστοποίηση για τη μοναδικότητα του σκόρδου Πλατυκάμπου με τις μοναδικές θεραπευτικές του ιδιότητες.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική γιατί θα αποδειχθεί επιστημονικά πως το σκόρδο Πλατυκάμπου έχει ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με την αντιγήρανση, τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, τις θεραπευτικές δράσεις εναντίον των καρδιαγγειακών νοσημάτων και όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και τις προληπτικές του ιδιότητες εναντίον των νευροεκφυλιστικών νόσων, όπως Αλτσχάιμερ, άνοια, Πάρκινσον, κ.α.

Στην έρευνα, την οποία στηρίζει ο Δημ. Κουρέτας σαν Περιφερειάρχης, αλλά και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συμμετέχουν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Σπαντίδος και ερευνητές της Ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga Pharmaceuticals.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών o Δημ. Κουρέτας ανακοίνωσε ότι μετά από μια μακρά διαδικασία που έφτασε σχεδόν τα έξι έτη το σκόρδο Πλατυκάμπου μπαίνει σε παραγωγική διαδικασία από τον ιαπωνικό κολοσσό συμπληρωμάτων διατροφής Wakunaga Pharmaceuticals.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα του προϊόντος, όπως και τη μεγάλη προστιθέμενη αξία την οποία λαμβάνει, καθώς ανοίγεται στις διεθνείς αγορές.

Περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουλίου στην καθιερωμένη γιορτή σκόρδου στον Πλατύκαμπο.
Το άρθρο Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανάλυση του γονιδιώματος για το σκόρδο Πλατυκάμπου – Προχωρά η διεθνής πιστοποίησή του εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...