Τελευταία νέα
Νικήτας Κακλαμάνης: «Βλέπει» πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο Μαρουσάκης: Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες – Πόσο θα κρατήσουν Μαζική έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι να αποχωρήσουν ακόμη και 13 βουλευτές Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Ενοίκια που… ξεσπιτώνουν τους φοιτητές – Είδος προς εξαφάνιση τα μικρά διαμερίσματα Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Σοκ στη Γερμανία: 68χρονος κατηγορείται για πάνω από 22 βιασμούς – Νάρκωνε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έμεινε ανεξάρτητος βουλευτής ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Η Κοινότητα των Προσφυγικών διαψεύδει διαρροές στα ΜΜΕ που τους συνδέουν με την Marfin Τσουκαλάς: Συμφωνεί ο πρωθυπουργός με όσα είπε για τα άτομα με αναπηρία ο δήμαρχος Άργους; Γερμανία: Χάθηκαν στο δρόμο 20 τόνοι Έμενταλ αξίας 80.000 ευρώ Ευρωβουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την Κομισιόν για τη συνάντηση με αντιπροσώπους των ταλιμπάν
Newsauto.gr

Σάινθ: Έτσι θα γίνει δίκαιο το πρωτάθλημα οδηγών!

Ο οδηγός της Williams έχει μια αρκετά ριζοσπαστική ιδέα για το πώς θα γίνει πιο δίκαιη η ανάδειξη του καλύτερου οδηγού της σεζόν στην F1.

Ο Κάρλος Σάινθ παρουσίασε λεπτομερώς την ιδέα του για μια ριζική αναδιάρθρωση της φύσης των αγώνων Grand Prix, αν και παραδέχτηκε ότι είναι απίθανο να συμβεί. 

Ο Ισπανός οδηγός, ο οποίος έχει οδηγήσει για τις Racing Bulls (τότε Toro Rosso), Alpine (τότε Renault), McLaren, Ferrari και Williams από το ντεμπούτο του το 2015, έχει προτείνει μια ιδέα σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί μετακινούνται μεταξύ ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν, αγωνιζόμενοι δύο φορές για κάθε ομάδα πριν μετακινηθούν σε άλλη ομάδα. 

Στις απαρχές του παγκόσμιου πρωταθλήματος, οι οδηγοί συχνά μετακινούνταν μεταξύ ομάδων για να οδηγήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο, με τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο να πετυχαίνει το μοναδικό κατόρθωμα του να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών το 1954 αγωνιζόμενος για δύο ομάδες, τις Maserati και Mercedes.

Δύο αγώνες με κάθε ομάδα

Περιγράφοντας λεπτομερώς το σχέδιό του, ο διευθυντής της GPDA, Κάρλος Σάνιθ, μίλησε για οδηγούς που θα γίνονται «πελάτες» που θα προσλαμβάνονται από την F1 αντί να αναλαμβάνουν συμβόλαια με συγκεκριμένες ομάδες.

«Πάντα φανταζόμουν μια σειρά αγώνων όπου θα έχεις 20 αγώνες και κάθε οδηγός θα αγωνίζεται δύο φορές με κάθε αυτοκίνητο. Έτσι, ο οδηγός είναι μέρος της F1, όχι μέρος μιας ομάδας. Είναι ένας πελάτης που προσλαμβάνεται από τη Formula 1 για να οδηγεί τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Ισπανός.

«Έτσι, θα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω δύο αγώνες για τη Williams, δύο για τη Mercedes, δύο για τη Ferrari… όλοι οι οδηγοί θα είχαν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» συμπλήρωσε.

«Με αυτόν τον τρόπο, θα διαχωρίζατε πλήρως τις ομάδες από τους οδηγούς, και έτσι θα είχατε ένα κανονικό Πρωτάθλημα Οδηγών και ένα κανονικό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών» κατέληξε ο οδηγός της Williams.

Η ιδέα του Σάινθ σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα αν και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Πολύ πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο της μεταπήδησης του Ισπανού στην Audi το συντομότερο δυνατόν από την χαμηλής ανταγωνιστικότητας Williams.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡAF1: ADUO για Ferrari αλλά και για… Mercedes!F1 GP Βαρκελώνης: Ο Ράσελ κατακτά την pole (+video)F1 GP Βαρκελώνης: Πρώτος θρίαμβος του Χάμιλτον στα κόκκινα! (+video)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...