Τελευταία νέα
Θ. Δαβάκης στην 107η επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης: Χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης Χωρίς εθνική πυξίδα ΕΛ.Α.Σ.: «Πέρασαν στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μπορούν να σπουδάσουν» – Πυρά κατά Μητσοτάκη για το κόστος διαβίωσης Πυρκαγιά στην περιοχή Καταφύλλι Καρδίτσας – Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Κ. Τασούλας: “Οι αξιώσεις για τις γερμανικές επανορθώσεις είναι ενεργές, είναι νόμιμες, απαράγραπτες και διεκδικήσιμες” Πού πας, καραβάκι, με καπετάνιο τον Μητσοτάκη; Ευ. Τουρνάς: 600 νέες προσλήψεις πυροσβεστών επί θητεία το 2027 Ζελένσκι για Πούτιν: «Είμαι έκπληκτος από αυτή τη ζωώδη επιθυμία κλιμάκωσης» Πτήση θρίλερ της flydubai: Έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις του συγκυβερνήτη με την Αυστραλία Στη Βενετία τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ADRION Θεσσαλονίκη: Κλείνει και τυπικά η κλινική «κολαστήριο» – Ψάχνουν δομές για να μεταφερθούν οι ασθενείς Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο στην Κρήτη για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η ζωή του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή κινδυνεύει – Περιφέρεια και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Aνακοίνωση για τα Κατειλημμένα Προσφυγικά και για τον απεργό πείνας Αριστοτέλη Χαντζή ο οποίος βρίσκεται στην 139η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Ο χρόνος λιγοστεύει, η ζωή του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή κινδυνεύει. Περιφέρεια και κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλάζοντας την άκαμπτη στάση τους και αφήνοντας στην άκρη τις προσχηματικές δικαιολογίες», αναφέρει το κόμμα. Στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα «αιτήματα της Κοινότητας των Προσφυγικών είναι δίκαια και βάσιμα. Στα Προσφυγικά λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια μια αυτοοργανωμένη κοινότητα, που λειτουργεί και ως de facto χώρος κοινωνικής κατοικίας, στεγάζοντας οικογένειες κατατρεγμένων ανθρώπων, όπου «δεν στεγαζόμαστε απλά, αλλά φροντίζουμε η μία τον άλλο».
«Το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο, με επιστολή 33 ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητά από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβουν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με την Κοινότητα.
Ο χρόνος λιγοστεύει, η ζωή του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή κινδυνεύει. Περιφέρεια και κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλάζοντας την άκαμπτη στάση τους και αφήνοντας στην άκρη τις προσχηματικές δικαιολογίες», καταλήγει.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Αριστοτέλης Χαντζής, ο επί 137 ημέρες απεργός πείνας από την Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας 22/6 στο νοσοκομείο μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.
Τα αιτήματα της Κοινότητας των Προσφυγικών είναι δίκαια και βάσιμα. Στα Προσφυγικά λειτουργεί εδώ και 16 χρόνια μια αυτοοργανωμένη κοινότητα, που λειτουργεί και ως de facto χώρος κοινωνικής κατοικίας, στεγάζοντας οικογένειες κατατρεγμένων ανθρώπων, όπου «δεν στεγαζόμαστε απλά, αλλά φροντίζουμε η μία τον άλλο».
Απέναντί τους βρίσκουν την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, που προωθεί τώρα «αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ» αποβλέποντας στην εκκένωση των Προσφυγικών, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «κενά», και την διάλυση της κοινότητας.
Το ζήτημα έχει φτάσει μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο, με επιστολή 33 ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητά από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβουν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με την Κοινότητα.
Ο χρόνος λιγοστεύει, η ζωή του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή κινδυνεύει. Περιφέρεια και κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλάζοντας την άκαμπτη στάση τους και αφήνοντας στην άκρη τις προσχηματικές δικαιολογίες.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...