Τελευταία νέα
Σκληραίνει ο Μητσοτάκης απέναντι στην Τουρκία: «Δεν φοβόμαστε» – Το ακούει η Άγκυρα; Κατάρρευση κτηρίου στο Νέο Δελχί: Στους 7 οι νεκροί – Φοιτητής σώθηκε με… ένα βίντεο 11 δευτερολέπτων Το μαύρο που μοιάζει γκρίζο Συστημικά φασιστικά μορφώματα Ο φερετζές ενός φόνου Ο Νυφούδης της ΕΛΑΣ για την «πατριωτική εισφορά»: «Δεν κινδυνεύουν τα βραχιόλια του καθενός» ΚΚΕ: Εξαγγελίες κυβέρνησης και προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ αποτελούν ένα κοινής κατεύθυνσης αντιλαϊκό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ: PISA 2025: Μία ακόμη υποχώρηση στην Παιδεία. Η κυβερνητική βιτρίνα καταρρέει Παύλος Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ στην Οικονομική εισαγγελία για ανάσυρση δικογραφίας για τη Novartis Συντριβή αεροσκάφους της Amazon στο Μαϊάμι: Η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικός εντόπισε επιζώντα [βίντεο] Φωτιά στην Κάρυστο: Συνελήφθη άνδρας – Του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 3.000 ευρώ Μπήκαν οι υπογραφές για τις δύο ιταλικές φρεγάτες Bergamini
Efsyn.gr

Διαφωνία Μπακογιάννη με την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης για μία 6ετή θητεία προέδρου

Την διαφωνία της με την κυβερνητική πρόταση για μία θητεία έξι ετών του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην τοποθέτησή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι έχουμε κανένα λόγο να το αλλάξουμε, μπορούμε να παραμείνουμε με το ισχύον άρθρο του Συντάγματος ως έχει».
Διευκρινίζοντας ότι ως βουλευτής οφείλει να καταθέτει προτάσεις, εξέφρασε τις αρχικά τις επιφυλάξεις τις με τις προτεινόμενες αλλαγές στο άρθρο 30 του Συντάγματος, τις οποίες είχε προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν είμαι καθόλου σίγουρη για την εξαετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι επειδή κάθε βουλευτής έχει την υποχρέωση να καταθέτει προτάσεις, εγώ πραγματικά πιστεύω ότι οι δύο πενταετίες είναι ένα σύστημα που απέδειξε και στο παρελθόν τη χρησιμότητα του», τόνισε.
Παράλληλα, αναφερόμενη στο σχετικό άρθρο για τα δημοψηφίσματα, περιέγραψε ως «ιστορικό μας λάθος ότι στην προσπάθειά μας να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη το νομιμοποιήσαμε (το δημοψήφισμα του 2015) με τη συμμετοχή μας», χαρακτηριζοντάς το «κωμικοτραγικό».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...