Τελευταία νέα
Η ευρωομάδα του ΚΚΕ ζητά εξηγήσεις μετά τις δηλώσεις φον ντερ Λάεν για «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονικό πολιτισμό» Η Euroleague απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της από το ΝΒΑ – Σε καθεστώς «franchise» μπαίνουν οι 13 σύλλογοι-μέτοχοι Η ΚΝΕ καλωσόρισε την δωρεά της Εύας Νικολαΐδου στο Στέκι Πολιτισμού «Μάνος Λοΐζος» Κέντρα «ψυχικής υγείας»: «Σαμανικό ταξίδι» χωρίς πτυχίο με το… αζημίωτο Μπακογιάννη σε Αναγνωστοπούλου για δημοσίευμα WSJ: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιλέξει κυβερνήσεις» Μάρκο Ρούμπιο: Το απόγευμα στην Αθήνα o Αμερικανός ΥΠΕΞ – Το πρόγραμμα των επαφών και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν Βουλή: Υπερψηφίστηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Αμυνας τρεις στρατιωτικές συμφωνίες Μητσοτάκης για στεγαστική κρίση: Ευρωπαϊκό το πρόβλημα – Να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τα μέτρα ΕΛΑΣ για 120 δόσεις: “Το κράτος αισχροκερδεί – Επιβαρύνει την οφειλή με επιτόκιο 5,8%” Μονομαχία Μπολσονάρο – Λούλα στις 25 Οκτωβρίου Η «πλούσια» δήλωση Πόθεν Έσχες της πρώην ευρωβουλευτού και το κράτος που καλείται να πληρώσει τα «σπασμένα»: 230 αγωγές αποζημιώσεων και «λογαριασμός» 900.000 ευρώ για την διαρροή των στοιχείων στο “Ασημακοπούλου gate” Αποστολάκη: “Οξύμωρο να συγκυβερνήσουμε με αυτούς που αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε”
Efsyn.gr

Βραβευμένες «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»

Οι μικρού μήκους ταινίες ταξιδεύουν στη χώρα και στα μουσεία μέσα από τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που φέτος θα ζωντανέψει την πρωτεύουσα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που εξακοντίζονται σε όλη τη χώρα παρουσιάζεται το πρόγραμμα προβολών «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες». Περιλαμβάνει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που απέσπασαν βραβεία στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2025) και προβάλλονται στα υποδειγματικά μουσεία του ΠΙΟΠ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η δράση ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και ακολουθούν το Μουσείο Μαστίχας Χίου τη Δευτέρα 6 Ιουλίου (ώρα 21.00) και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου την ίδια ώρα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Μουσείο Μαστίχας Χίου – Χίος
«Holy Shit». Σε σκηνοθεσία των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα (διάρκεια: 5′) η ταινία απέσπασε Ειδική Μνεία στην κατηγορία Αnimation και παρακολουθεί την Αθήνα να μεταλλάσσεται, γρήγορα και βεβιασμένα, για να απορροφήσει τις ορδές των τουριστών που την κατακλύζουν.
«Να φοβάσαι τ’ άστρα του Νοτιά» σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρτέρη (διάρκεια: 26′), Ειδική Μνεία για ντοκιμαντέρ. Παρακολουθεί τον μαστρο-Κώστα, ο οποίος ταξίδεψε για χρόνια στους ατελείωτους ωκεανούς ως μηχανικός και ζει ανάμεσα στις αναμνήσεις του παρελθόντος και στα κελαηδίσματα των αγαπημένων του καναρινιών.
«Μαγκνταλένα Χάουζεν: παγωμένος χρόνος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καρπούζη (διάρκεια: 24′), Αργυρή Αθηνά, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.
Πειραματική ταινία για την ταυτότητα και τη μνήμη.
«Λουδίας» σε σκηνοθεσία Ακη Πολύζου (διάρκεια: 30′), Βραβείο GSC Καλύτερης Κινηματογράφησης στον διευθυντή Φωτογραφίας Γιάννη Γεωργίου. Τα ήρεμα νερά του ποταμού Λουδία διαταράσσονται από έναν απρόσμενο επισκέπτη.
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης – Δημητσάνα
«Holy Shit»
«Last Tropics», σε σκηνοθεσία Θανάση Τρουμπούκη (διάρκεια: 19′), Ειδική Μνεία GSC Καλύτερης Κινηματογράφησης στον διευθυντή Φωτογραφίας Κωνσταντίνο Κουκουλιό.
Οταν τα νερά «αρρωσταίνουν» και απειλείται το απομονωμένο ψαροχώρι, τρεις νέοι ψαράδες καταφεύγουν στο παράνομο ψάρεμα με δυναμίτη.
«Μαγκνταλένα Χάουζεν: παγωμένος χρόνος»
«Λουδίας»
● Θυμίζουμε ότι η υποβολή συμμετοχών για το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους για τις 32ες Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη ξεκινήσει. Αναλυτικά εδώ, στο #aiff32 #greekshortstories.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...