Τελευταία νέα
Πανελλαδικές 2026: Τα «κλειδιά» για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού Ο Σαμαράς απαντά στην Μπακογιάννη: Έχασε την αρχηγία πριν 17 χρόνια και δεν έχει συνέλθει ακόμα [βίντεο] Γιάνης Βαρουφάκης: «11 χρόνια από το “Όχι” του λαού μας – Υπενθύμιση αξιοπρέπειας σε όσους κιότεψαν» Ν. Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το μέλλον της χώρας απαιτεί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν: Τουλάχιστον 8 τραυματίες, εξ’ αυτών 4 παιδιά [βίντεο] Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού! Τσακίζει Ντόρα Μητσοτάκη ο Σαμαράς με 2 βίντεο Πορτρέτο του Δούκα του Ουέλινγκτον πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 9,6 εκατ. λιρών Ιράν: Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στην Τεχεράνη για την εξόδιο ακολουθία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ Για να θυμόμαστε (10)…με η χωρίς σχόλια – γράφει Θοδωρής Μαράκης Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου – Προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση Παραμονές Αποκάλυψης για το Ισραήλ
Efsyn.gr

Πανελλαδικές 2026: Κάτω από τη βάση οι μισοί σε Αρχαία, Ιστορία και Μαθηματικά

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, μπήκε σήμερα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026. Η εικόνα των αποτελεσμάτων για ακόμη μία χρονιά παραμένει αμφίθυμη καθώς καταγράφονται μεγάλες βαθμολογικές αποκλίσεις στα επιστημονικά πεδία.
Αυτή τη φορά, τα Αρχαία παίρνουν την πρώτη θέση στην αποτυχία με περισσότερους από τους μισούς (55,67%) να έχουν γράψει κάτω από τη βάση. Αρκετά υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας σε σχέση με πέρυσι (47,69%).
Πολύ κοντά, η Ιστορία (σχεδόν διαχρονική η θέση της στις χειρότερες βαθμολογίες των Πανελλαδικών) με 52,10% να έχουν βαθμολογηθεί με βαθμούς κάτω από τη βάση του 10. Πολύ κοντά και στα περσινά ποσοστά αποτυχίας (53,31%).
Την τριάδα που ξεπερνά το 50% των βαθμών κάτω από τη βάση είναι τα Μαθηματικά με 50.59%. Κι όμως είναι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι που είχε αγγίξει σχεδόν το 60% (59,12%).
Σε ό,τι αφορά τις Ομάδες προσανατολισμού, δεν παρατηρούνται υψηλά ποσοστά αποτυχίας. Ακόμα και στην ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής, οι υποψήφιοι τα πήγαν αρκετά καλά, σίγουρα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και ειδικά σε Πληροφορική και Οικονομία (όπου παρατηρούνταν ρεκόρ γύρω στο 70% κάτω από τη βάση.)
Φέτος, τα Μαθηματικά είναι που δυσκόλεψαν (και) τους υποψήφιους της ομάδας, με το 64,07% των διαγωνιζομένων κάτω από τη βάση.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...