Τελευταία νέα
Τσουκαλάς για επίθεση στην Ελευσίνα: «Μηδενική ανοχή στον φασισμό – Η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» Κλοπή-μαμούθ στην Τοσκάνη: Άρπαξαν 30.000 μπουκάλια κρασί αξίας 5 εκατ. ευρώ από ιστορικό οινοποιείο Ευτυχώς που παρενέβη ο Δούκας: Έντονη ανησυχία για την οσμή αερίου, στο σημείο κλιμάκιο μηχανικών – «Φοβόμαστε μη γίνουμε Βιολάντα» Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός ο ένας από τους δύο τραυματίες ΣΕΒ: Υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το ρωσικό διυλυστήριο στην Ουχτά [βίντεο] Νέες αποκαλύψεις για κατασκοπεία στη Γερμανία: Ο Χάνινγκ μοιραζόταν «ευαίσθητες» πληροφορίες με Κινέζο αξιωματούχο Δήμος Θέρμης για τον σοβά στο κεφάλι μαθητή: Εκτιμάμε ότι οφείλεται σε κατασκευαστική κακοτεχνία Παπαδοπούλου για επίθεση στην Ελευσίνα: «Ο φασισμός ξαναβγάζει μαχαίρια, η Δημοκρατία δεν θα σιωπήσει» Δούρου: Γιατί έμεινε εκτός συζητήσεων το Κυπριακό στις επαφές του Μάρκο Ρούμπιο με την ελληνική κυβέρνηση Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Ανδρουλάκης από Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Indicator.gr

Αλ. Σδούκου για Αλ. Τσίπρα: “Αλλάζει τα υλικά, αλλά η συνταγή μένει ίδια” – Τι είπε για Α. Σαμαρά, δημοσκοπήσεις και Δ. Αβραμόπουλο

Στην πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, στις δημοσκοπήσεις, στα σενάρια ίδρυσης κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στην υπόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στον Real FM.
Σχολιάζοντας τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, η κ. Σδούκου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, χωρίς ωστόσο να καθορίζει τη στρατηγική της βάσει αυτών.
“Η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε δημοσκόπηση αλλά δεν λειτουργεί με βάση αυτές. Ούτε πιεζόμαστε, ούτε επαναπαυόμαστε”, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται με ορίζοντα την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί έως τις εκλογές του 2027.
Αναφερόμενη στην πολιτική δυναμική που εμφανίζει το νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι είναι αναμενόμενο να καταγράφεται αρχικά αυξημένο ενδιαφέρον και άνοδος στα ποσοστά.
“Είναι λογικό στην αρχή να υπάρχει ένας θόρυβος που ανεβάζει τα ποσοστά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στην πολιτική. Το είδαμε και όταν εξελέγη ο κ. Ανδρουλάκης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”, είπε, προσθέτοντας ότι η διάρκεια αυτής της δυναμικής θα κριθεί από τις θέσεις και το πρόγραμμα που θα παρουσιαστούν στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό άσκησε ευθεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, οι πολιτικές προτάσεις παραμένουν ίδιες.
“Όσο ξεδιπλώνονται οι θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι πρόκειται για τις ίδιες λογικές, τις ίδιες συνταγές και τον ίδιο τρόπο άσκησης πολιτικής που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια. Το θέμα δεν είναι να αλλάζει κάποιος πρόσωπα, αλλά πολιτικές”, ανέφερε.
“Θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητά μας”
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά, η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν επιθυμητή για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ωστόσο ότι η εκλογική πορεία της κυβερνητικής παράταξης θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τη δική της αποτελεσματικότητα.
“Προφανώς αν κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς δεν θα είναι η πιο ευχάριστη εξέλιξη. Όμως το πώς θα πάμε στις εκλογές εξαρτάται μόνο από δύο παράγοντες: από την αποτελεσματικότητά μας και από το πόσο πειστικό θα είναι το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία”, τόνισε.
Όπως είπε, η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο επανεξελέγη και ταυτόχρονα προετοιμάζει το σχέδιό της για την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιθυμούσε την ίδρυση νέου κόμματος από έναν πρώην πρόεδρό της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα αξιολογηθεί πολιτικά από τους πολίτες.
Τι είπε για την υπόθεση Αβραμόπουλου
Αναφερόμενη στην υπόθεση που αφορά τον πρώην Επίτροπο και πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, η εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών.
“Θεσμικά τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Δεν είναι δική μας δουλειά να χαρακτηρίζουμε τις δικαστικές ή ανακριτικές αρχές, ούτε να προδικάζουμε το αποτέλεσμα οποιασδήποτε έρευνας”, ανέφερε.
Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος έχει δηλώσει δημοσίως πως προτίθεται να ζητήσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Επιτρόπου, η κ. Σδούκου αναγνώρισε ότι ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν οι πλέον ενδεδειγμένες, αποδίδοντάς τες όμως στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής.
“Αν αρχίσουμε να αξιολογούμε μια δημόσια διαδρομή δεκαετιών από μία φράση που ειπώθηκε σε μια στιγμή έντονης φόρτισης, τότε αδικούμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Χρειάζεται ψυχραιμία, μέτρο και η στοιχειώδης κατανόηση ότι ακόμη και τα δημόσια πρόσωπα παραμένουν άνθρωποι”, κατέληξε.
The post Αλ. Σδούκου για Αλ. Τσίπρα: “Αλλάζει τα υλικά, αλλά η συνταγή μένει ίδια” – Τι είπε για Α. Σαμαρά, δημοσκοπήσεις και Δ. Αβραμόπουλο appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...