Τελευταία νέα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έγινε κουμπάρος με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομικών – Πάντρεψε τον Αλεξάντρου Ναζάρε στο Βουκουρέστι Μαρινάκης για ομιλία Ανδρουλάκη: «Βροχή δισεκατομμυρίων, κανένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο» Σύλληψη για τράφικινγκ στη Βοιωτία: Εξανάγκαζαν μετανάστες σε απλήρωτη εργασία Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Πρόγραμμα επαναφοράς 13ου μισθού, 13ης σύνταξης-Πιλοτική 4ήμερη εργασία-Επτά νομοθετικές παρεμβάσεις ΝΔ vs Κουτεντάκη για κοστολόγηση των μέτρων ΕΛΑΣ: Το «επόμενο Νόμπελ οικονομίας» και οι «μαθητευόμενοι κοστολόγοι» Ισχυρός σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Κεφαλονιά Θεώνη Κουφονικολάκου: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια – Να μην πάρει κανένα μέτρο Σπύρος Χαλβατζής: Την Τρίτη στο προαύλιο του ΣΦΕΑ η πολιτική τελετή αποχαιρετισμού Πατριωτικές κορώνες Μητσοτάκη για να συσπειρώσει τη σκληρή Δεξιά Πέντε (περίεργες) δηλώσεις για την 11η Σεπτεμβρίου Ανάβυσσος: 4χρονος στη ΜΕΘ – Ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου χωρίς τις αισθήσεις του «Καρφιά» νεοδημοκράτη για τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Φτηνό lifestyle …
Filathlos.gr

Μουντιάλ: Άνετη και πρώτη η Ολλανδία

Η Ολλανδία επικράτησε με 3-1 της Τυνησίας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.
Οι «οράνιε» καθάρισαν την υπόθεση νίκη από τα πρώτα λεπτά, πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα στο πρώτο επτάλεπτο, κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του έκτου ομίλου.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τυνησία να απειλεί πρώτη, όταν το εν κινήσει πλασέ του Γκάρμπι από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φερμπρούγκεν.
Ωστόσο, η Ολλανδία δεν άργησε να βρει ρυθμό και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ντάμφρις και αυτογκόλ του Σκίρι.
Οι «οράνιε» διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 7′, όταν, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Φαν Ντάικ, ο Μπρόμπεϊ έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 0-2.
Η Ολλανδία συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με την Τυνησία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, αμυνόμενη μαζικά και προσπαθώντας να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ολλανδία να παραμένει σαφώς ανώτερη.
Στο 51′ ο Ντάμφρις βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του κόντραρε στον Μπεν Χαμίντα, ενώ είχε πορεία προς την εστία.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Τυνησία μείωσε στο 55′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεζμπρί, ο Μαστούρι νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-2.
Η απάντηση της Ολλανδίας ήταν άμεση, καθώς στο 63′, ύστερα από κόρνερ του Ράιντερς, ο Φαν Χέκε πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-3.
Στο 66′ οι Ολλανδοί άγγιξαν και τέταρτο γκολ, όμως το δυνατό σουτ του Ράιντερς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 75′ ο Φερμπρούγκεν πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Μεζμπρί, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.
Στα τελευταία λεπτά, η Ολλανδία διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της, έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας και έφτασε χωρίς προβλήματα στη νίκη με 3-1.
Τυνησία: Ντάμεν, Βάλερι, Κεντίρα (68′ Μπελχάτζ), Ταλμπί, Μπεν Χαμίντα (68′ Μπεν Ουανές), Αμπντί, Σκίρι, Μεζμπρί, Γκάρμπι (75′ Τσαουάτ), Μαστούρι (90’+1′ Τουνεκτί), Σλιμάνε (68′ Ατσούρι).
Ολλανδία: Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Φαν Χέκε, Φαν Ντάικ, Άκε, Γκράφενμπεργκ, Ντε Γιονγκ (72′ Κουπμάινερς), Ράιντερς (72′ Κλάιφερτ), Μάλεν (72′ Σάμερβιλ), Γκάκπο (84′ Λανγκ), Μπρόμπεϊ (78′ Ντεπάι).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...