Τελευταία νέα
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Παράσταση 5 αστέρων από τους «πράσινους» «Αλέξη, είδαμε ότι πήγες στην Κρήτη, στον Βόλο πότε θα έρθεις;» «Αλέξη, είδαμε ότι πήγες Κρήτη, στον Βόλο πότε θα έρθεις;» – Επόμενος σταθμός του Τσίπρα, η Θεσσαλία Απαντήσεις από το Μαξίμου για τον Μπεκίρη ζητά η Θεώνη Κουφονικολάκου ΕΛ.Α.Σ. – Θεώνη Κουφονικολάκου: Βίντεο με αιχμές στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στο απόγειο της ισχύος της – Προθέσεις και αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία Infowar: Χωρίς ιθαγένεια – Από τη Μελίνα Μερκούρη στην Ιλχάν Ομάρ Σαμαράς κατά κυβέρνησης: «Βαθιά κρίση» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Ζητά ΦΠΑ 13% στην εστίαση και φθηνότερη ενέργεια Μωραΐτης για Κασσελάκη κι επταήμερη εργασία: “Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη πολιτική αλητεία” Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Πέμπτη σερί νίκη για τους «ερυθρόλευκους» Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι» Συντριβή αεροσκάφους στην Πιερία: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 41χρονου – «Είμαι χαμένος, άφησε πίσω 4 παιδιά»
Efsyn.gr

Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι σχεδόν όλοι οι Κρητικοί αγρότες για δηλώσεις εκτάσεων στην Καστοριά

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο οι 57 από τους 58 αγρότες από την Κρήτη, για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με δηλώσεις εκτάσεων στη βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για την υπόθεση Κρητικών αγροτών που, κατά την κατηγορία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δήλωσαν ψευδώς ότι κατείχαν ή εκμεταλλεύονταν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στην Καστοριά. Οι καταδικασθέντες δήλωναν για να λαμβάνουν ενισχύσεις από το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, είτε ως βοσκοτόπους, είτε ως καλλιεργήσιμες με ελιές ή αμυγδαλιές, είδη που δεν ευδοκιμούν στην περιοχή.
Αθώωση λόγω επιστροφής του ποσού
Οι δικαστές, με απόφαση που έλαβαν κατά πλειοψηφία, αθώωσαν γυναίκα παραγωγό, αποδεχόμενοι τον ισχυρισμό της περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω επιστροφής, εντόκως, των επίδικων χρηματικών ποσών που εισέπραξε. Το ποσό υπολογίζεται στις 30 χιλιάδες ευρώ.
Παράλληλα το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες για κάποιους εκ των καταδικασθέντων και μείωσε σε ορισμένους τα ποσά που τους είχαν καταλογιστεί αρχικά στο κατηγορητήριο.
Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, εκπροσωπούμενοι εξ αρχής από τους συνηγόρους τους .
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Ιουλίου, οπότε και το δικαστήριο, αφού αποφασίσει επί των ελαφρυντικών που αιτήθηκε η υπεράσπιση, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπέιτα από καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...