Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διατηρεί υψηλή ένταση στην κόντρα του με την κυβέρνηση όσον αφορά τον νέο κώδικα και τον εκλογικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, εξέφρασε έντονη ανησυχία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τους δήμους και τις περιφέρειες υπό τον απόλυτο έλεγχό της.
«Η δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου, ότι η δημοκρατική διαδικασία εκλογής δήμαρχου και περιφερειάρχη είναι… ταλαιπωρία, δείχνει πολλά. Η κατάργηση της δεύτερης Κυριακής είναι η λύση, σύμφωνα με αυτήν. Καταλάβαμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε απάντησή του. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αναγνωρίζει με σαφήνεια πως η Δημοκρατία είναι… ταλαιπωρία για τη Νέα Δημοκρατία και προσπαθεί να την αποφύγει».
Ο κ. Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ενορχηστρώνει σχέδιο ελέγχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας πως από φορέας αυτονομίας, ανάπτυξης και δημιουργίας, στοχεύει να την καταστήσει το μακρύ χέρι ενός μονοκομματικού κράτους, το οποίο επιδιώκει να οικοδομήσει η Νέα Δημοκρατία.
Προσθέτει ότι «η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με τις μαθηματικές πατέντες του Υπουργείου Εσωτερικών» και επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του λαού, ως κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή αυτού του κατάπτυστου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση. Δέσμευσή μας είναι η κατάργησή του».
The post Τσουκαλάς: Η ΝΔ μετατρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση σε εργαλείο του κράτους appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
Indicator.gr
