Τελευταία νέα
Θέμα υποκλοπών ανοίγει ο Σαμαράς: Ζητά από τον Άρειο Πάγο πλήρη διερεύνηση της παγίδευσής του με Predator Οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ για τις απάτες δήθεν υπαλλήλων του: Οι τρεις συμβουλές Οχι από Μ. Βορίδη στη μείωση του ΦΠΑ – Δεν ήξερε αν ισχύει στην Ισπανία Φωτιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου – Ηχησε το 112 στον οικισμό Μπραμιανά, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις Κυρανάκης: Βασικός αντίπαλος της ΝΔ ο Τσίπρας και οι ιδέες της Αριστεράς – Εκλογές το 2027  Χατζηδάκης: Κεντροδεξιά που δίνει λύσεις, όχι κεντροδεξιά της νοσταλγίας Κοντογεώργης: Οι απόψεις του κ. Σαμαρά κοιτάζουν στο παρελθόν Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το χάος στις πτήσεις: Ποιοι παράγοντες προκαλούν τις καθυστερήσεις Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό με την παλιά ταυτότητα – Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία Τσίπρας: “Να κάνουμε τη γνώση αξία και την παιδεία δικαίωμα για όλες και για όλους” Γεωργιάδης κατά Σαμαρά για τους «λίγους και εκλεκτούς» του Ταμείου Ανάκαμψης: «Ίδια κριτική με Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο» ΠΑΣΟΚ: Παρά την έγκαιρη προειδοποίηση, η κυβέρνηση καθυστέρησε χαρακτηριστικά για τις πιέσεις στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας
Filathlos.gr

Οι 16 ομάδες που αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ και το «πικρό» ποτήρι των Ιρανών

Η πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 ολοκληρώθηκε και επίσημα τα ξημερώματα της Κυριακής (28/06) και οι 32 από τις συνολικά 48 ομάδες, που συμμετείχαν στους ομίλους, ετοιμάζονται για τη συνέχεια του τουρνουά.
Το ενδιαφέρον, πάντως, δεν συγκεντρώνεται τόσο στις ομάδες που προκρίθηκαν στους «32», γιατί πέρα από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις (Πράσινο Ακρωτήρι Νότια Αφρική, Παραγουάη), πάνω κάτω ήταν αναμενόμενα τα αποτελέσματα, όσο σε εκείνες που απέτυχαν να «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του τουρνουά.
Πιο συγκεκριμένα, χώρες όπως το Κατάρ, το Ουζμπεκιστάν, το αξιόμαχο Κουρασαό, το Ιράκ, η Αϊτή, η Ιορδανία και ο Παναμάς περιμέναμε πως δεν θα συνέχιζαν στην επόμενη φάση. Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία του Γιώργου Δώνη, η Τσεχία, η Σκωτία, η Νότια Κορέα, η Τυνησία και η Νέα Ζηλανδία θα μπορούσαν να πάρουν κάποια καλύτερα αποτελέσματα, αλλά λίγο η κλήρωση, λίγο η επιθετική αφλογιστία τους, τους στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.
Προχωράμε στις πραγματικά αποτυχημένες ομάδες αυτής της διοργάνωσης, όπου έχουμε χώρες όπως την Τουρκία και την Ουρουγουάη που μας απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους. Αρχικά το σύνολο του Μοντέλα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε έναν από τους πιο εύκολους ομίλους της διοργάνωσης με ΗΠΑ, Παραγουάη και Αυστραλία, σημείωσε δύο ήττες στα πρώτα δύο ματς, αποχαιρετώντας από πολύ νωρίς το Μουντιάλ.
Από την άλλη, η ομάδα του Μπιέλσα, η οποία είχε και αυτή τα δικά της θέματα, βρέθηκε σε έναν επίσης βατό όμιλο, καθώς πέρα από την Ισπανία, είχε το Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά και τη Σαουδική Αραβία. Δεν κατάφερε να πετύχει όμως μία νίκη, συνέλεξε μονάχα δύο βαθμούς και αποχαιρέτησε το τουρνουά με το κεφάλι σκυμμένο.
Τέλος, πρέπει να γίνει μία ξεχωριστή αναφορά στο Ιράν, το οποίο ήταν η πιο άτυχη ομάδα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η παρέα του Ταρέμι έχασε την πρόκριση στους «32» κυριολεκτικά στο νήμα, καθώς με το γκολ της Αυστρίας στο 95΄ κόντρα στην Αλγερία είδε τις δύο τελευταίες ομάδες να προκρίνονται και την ίδια να μένουν εκτός, παρά το γεγονός πως ήταν αήττητη. Ο συγκεκριμένος αγώνας, πάντως, σηκώνει αρκετή συζήτηση, καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι η ισοπαλία βόλευε και τις δύο ομάδες και ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε ο αγώνας ήταν το λιγότερο… συγκλονιστικός.
Αναλυτικά οι ομάδες που έμειναν εκτός

Τσεχία
Κατάρ
Αϊτή
Τουρκία
Κουρασάο
Τυνησία
Νέα Ζηλανδία
Ουρουγουάη
Σαουδική Αραβία
Ιράκ
Ιορδανία
Ουζμπεκιστάν
Παναμάς
Σκωτία
Νότια Κορέα
Ιράν

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...