Τελευταία νέα
Το μνημόσυνο του Ανδρέα Μαζαράκη: Σάββατο 25/7 στις 9:15 στο Α’ Νεκροταφείο-Ανδρέα, θα είμαστε όλοι και όλες ΕΚΕΙ-Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!! Γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του – Έρευνες για εγκληματική ενέργεια Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απομάκρυνε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Σίρσκι μετά τις αντιδράσεις Βουλή: Ψηφίστηκαν η τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας και οι ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά πατίνια Η… ακτινογραφία της κίνησης του Αντώνη Σαμαρά Λίβερπουλ: Ινδός δισεκατομμυριούχος επιθυμεί να αγοράσει πακέτο μετοχών του συλλόγου Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ παραιτήθηκε από το CHP – Ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος ΗΠΑ: Έκκληση Χέγκσεθ στη Γερουσία για χρηματοδότηση του πολέμου στο Ιράν – «Αντιμετωπίζουμε κρίσιμες ελλείψεις» ΠΑΣΟΚ: Αναθεώρηση του άρθρου 16 με αυστηρά και ενιαία ακαδημαϊκά κριτήρια Ανακοίνωση του Τομέα Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ για τις Πειραματικές Σχολές Τουρισμού Αιχμές του Τομέα Τουρισμού της ΕΛ.Α.Σ για τις Πειραματικές Σχολές Τουρισμού: Η πρακτική άσκηση πρέπει να αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι υποκατάστατο κανονικής θέσης εργασίας. Μυστική συνάντηση Ρώσων και Γερμανών αξιωματούχων «μαρτύρησε» ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν
Thepressproject.gr

Δ. Κουτσούμπας: «Το δίλημμα είναι ποιος θα κερδίσει: ο λαός ή το κεφάλαιο»

Συνέντευξη στη «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τοποθετούμενος για το πολιτικό σκηνικό, την ακρίβεια, τις εκλογές, τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες, αλλά και τις εξελίξεις στην Αριστερά.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το σενάριο παραμένει «πάντα στο τραπέζι», υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο «για όλες τις μάχες», καθώς δραστηριοποιείται καθημερινά στο κοινωνικό πεδίο.
Ακρίβεια και εισοδήματα
Για το ζήτημα της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι τα λαϊκά εισοδήματα πιέζονται, ενώ –όπως ανέφερε– μεγάλες επιχειρήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα ενισχύουν τα κέρδη τους. Επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, καθώς και για μείωση έμμεσων φόρων.
Δημοσιονομικά και πρόγραμμα ΚΚΕ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέρριψε την κριτική ότι οι προτάσεις του κόμματος δεν είναι ρεαλιστικές, υποστηρίζοντας ότι τα δημοσιονομικά όρια τίθενται με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ τόνισε ότι «ο πραγματικός ρεαλισμός είναι να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων».
Συνταγματική αναθεώρηση
Το ΚΚΕ, όπως είπε, δεν πρόκειται να στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «θωράκισης αντιλαϊκών πολιτικών». Αντίθετα, πρότεινε μεταξύ άλλων την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης.
Δημοσκοπήσεις και πολιτικό σύστημα
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι δεν αποτυπώνουν πάντα την πραγματική βούληση, ενώ υποστήριξε ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν έχει μετατραπεί σε ενιαίο αντιπολιτευτικό ρεύμα κατά της κυβέρνησης.
Κυβερνητικές συνεργασίες
Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζοντας ότι κάθε επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτως σύνθεσης, θα είναι «αντιλαϊκή».
Για ΣΥΡΙΖΑ και νέους πολιτικούς σχηματισμούς
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι έχει ήδη κριθεί από τη διακυβέρνησή του, ενώ για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες όπως εκείνη της Μαρίας Καρυστιανού, έκανε λόγο για προσπάθειες «εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας».
Νεολαία και δημογραφικό
Για τη νεολαία, ανέδειξε ζητήματα εργασίας, στέγασης και εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι η λύση βρίσκεται σε «ριζικές αλλαγές στο σύστημα». Για το δημογραφικό, τόνισε ότι τα οικονομικά επιδόματα δεν επαρκούν χωρίς σταθερή εργασία και κοινωνική ασφάλεια.
Θεσσαλονίκη και περιφέρεια
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Βόρειας Ελλάδας, όπως οι εργασιακές συνθήκες, οι αγροτικές δυσκολίες και οι υποδομές, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει έμφαση σε κοινωνικά αιτήματα και κινητοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...