Τελευταία νέα
Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Τρίκαλα και Κάρυστο Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη
Thepressproject.gr

ΚΝΕ: Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων περνά μέσα από τη συλλογική δράση και την κοινωνική αλλαγή

Την ανάγκη αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσα από τη συλλογική δράση, την πρόληψη και τη διεκδίκηση μιας διαφορετικής κοινωνικής προοπτικής υπογράμμισε ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας της Οργάνωσης με θέμα «Σκεφτόμαστε καθαρά, δρούμε συλλογικά, ζούμε πραγματικά».Ο κ. Κωτσαντής ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκδοθούν, ώστε να διαδοθούν ευρύτερα στη νεολαία.
Η ημερίδα, η οποία ξεκίνησε με εισηγητική ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, περιλάμβανε θεματικές ενότητες για τις κοινωνικές διαστάσεις των εξαρτήσεων, τη χρήση ναρκωτικών, τις συμπεριφορικές εξαρτήσεις, όπως ο τζόγος, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το gaming, καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους.
Στην ομιλία του, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ ευχαρίστησε τους επιστημονικούς φορείς, τους εργαζόμενους στον χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης, τις οικογένειες και τους συλλόγους οικογενειών, καθώς και όσους συμμετείχαν στις εργασίες της ημερίδας.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση καταδεικνύει πως ένα σημαντικό τμήμα της νεολαίας δεν συμβιβάζεται με τη «ναρκωκουλτούρα», την ανοχή και την απάθεια. Όπως ανέφερε, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ επιδιώκουν να ενισχύσουν ένα «νεανικό ρεύμα αντίστασης» απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης.
«Δεν αναζητούμε τη λύση στην ατομική φυγή αλλά στην επαναστατική αλλαγή των όρων ζωής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι εξαρτήσεις συνδέονται με τα κοινωνικά αδιέξοδα, την ανασφάλεια και την αλλοτρίωση που βιώνουν οι νέοι.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...