Τελευταία νέα
Η προειδοποίηση της Λαγκάρντ προς την Ευρώπη: «Χάνουμε το τρένο» της ψηφιακής επανάστασης του AI ΝΔ: Πέθανε ο Γιώργος Λουλουδάκης, ιστορικό στέλεχος της παράταξης- Σαμαράς: “Αντίο αδελφέ…” Κυβέρνηση Τραμπ: 57 κορυφαίοι αξιωματούχοι έχουν περιουσία τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια έκαστος Τροχαίο στη Βούλα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 39χρονος αναβάτης της μηχανής – Η οικογένεια αναμένεται να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων  Πέθανε ο Γιώργος Λουλουδάκης, ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. – «Αντίο αδελφέ» το μήνυμα Σαμαρά Α. Σκέρτσος για αποληρωμή χρέους: Οικονομική διαχείριση που δεν δημιουργεί ελλείμματα και μεταφέρει λιγότερα χρέη στα παιδιά μας Εγκαίνια της μαρίνας Αγίου Νικολάου στο Λασίθι από την Όλγα Κεφαλογιάννη – “Ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό” Φωτιά στο Κερασοχώρι Αγράφων – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Ναν υπέστη ρήξη μηνίσκου – Μπήκε χειρουργείο και μένει «εκτός» για δύο μήνες Η πρώτη απάντηση του ΝΑΤΟ για το ενδεχόμενο ιρανικών επιθέσεων στην Ευρώπη: «Θα υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους» Frenzee: «Είμαστε μικρή χώρα, με μικρή σκηνή αλλά όσο περνάει ο καιρός, μεγαλώνει και δυναμώνει» «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαμαρά, Γιώργος Λουλουδάκης
Tennis24.gr

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φετινό Wimbledon

Οι παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου τένις εξακολουθούν να κυριαρχούν, γεγονός που αντικατοπτρίζει τόσο τις επενδύσεις που πραγματοποιούν οι ομοσπονδίες τους όσο και το βάθος που διαθέτουν στις αναπτυξιακές τους δομές. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν χώρες που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν τους ίδιους οικονομικούς πόρους.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες διαθέτουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί μετρούν 18 συμμετοχές στο ανδρικό ταμπλό και 18 στο γυναικείο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το τεράστιο βάθος του αμερικανικού τένις.
Στις γυναίκες, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει φυσικά η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Σερίνα Γουίλιαμς, ενώ μεταξύ των μεγάλων φαβορί για τον τίτλο βρίσκονται επίσης οι Κόκο Γκοφ και Τζέσικα Πεγκούλα. Στους άνδρες, οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται από παίκτες όπως οι Τέιλορ Φριτζ και Μπεν Σέλτον, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους βασικούς διεκδικητές μιας βαθιάς πορείας στο βρετανικό major.
Πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ανδρικό ταμπλό έχει η Γαλλία, με 15 τενίστες, ενώ στο γυναικείο η Τσεχία ακολουθεί με 10 αθλήτριες, συνεχίζοντας να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες σχολές παραγωγής ταλέντων στο γυναικείο τένις.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παρουσία της Ισπανίας, η οποία, παρά την απουσία του τραυματία Κάρλος Αλκαράθ, εξακολουθεί να διαθέτει εξαιρετικό βάθος. Η είσοδος του Πάμπλο Γιάμας στο κυρίως ταμπλό την τελευταία στιγμή ανέβασε τον συνολικό αριθμό των Ισπανών στους οκτώ, επίδοση που φέρνει τη χώρα στην πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης, μαζί με την Αυστραλία.
Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Αργεντινής, η οποία θα εκπροσωπηθεί από εννέα παίκτες στο κυρίως ταμπλό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το γρασίδι δεν αποτελεί παραδοσιακά την αγαπημένη επιφάνεια των Αργεντινών και αρκετοί στο παρελθόν επέλεγαν ακόμη και να μην αγωνιστούν στη σύντομη grass season.

Países con más jugadores en el cuadro principal de #Wimbledon
ATP
18 Estados Unidos15 Francia12 Gran Bretaña9 Argentina8 Australia
WTA
18 Estados Unidos10 Rep. Checa9 Gran Bretaña9 Rusia7 Ucrania pic.twitter.com/DIlYPEEZyW
— Fernando Murciego (@fermurciego) June 28, 2026

The post Οι χώρες με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φετινό Wimbledon appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...