Τελευταία νέα
Μαρινάκης: Ενίσχυση του επιδόματος και χαμηλότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης Μαζωνάκης: Ανοίγει η έρευνα για τα κέντρα ευεξίας της ελίτ – Οι ευθύνες της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων Θρήνος στη Γαύδο για τον 16χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο – «Μαζί του σβήνει ένα κομμάτι από το μέλλον του νησιού» ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Η πολεμική εμπλοκή και η φοροληστεία φέρνει σε αδιέξοδο το λαό – Καταπολέμηση της ακρίβειας μόνο με σύγκρουση» ΠΑΣΟΚ: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες στην πλάτη της κοινωνίας Κουφονικολάκου: “Η Ελλάδα είναι 1η στη στεγαστική επιβάρυνση απ΄ όλη την Ε.Ε.” Ν. Παπανδρέου: «Ο θάνατος των δύο ορθοδόξων γυναικών από ισραηλινό πλήγμα επαναφέρει το ασύλληπτο δράμα των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας» Αλ. Τσίπρας: Η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι εμπόρευμα – Παρέμβαση για το Γεντί Κουλέ Άλλη μια ψύχραιμη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε από τη Θεώνη Κουφονικολάκου Σώμα, ιατρικές υπηρεσίες και αγορά Κουφονικολάκου: «Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τους πολίτες, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες» Αγροτικά δυστυχήματα με τρακτέρ: 19 νεκροί μέσα στο 2026 – Τι αλλάζει έως το τέλος του χρόνου
Tennis24.gr

Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε Γου: «Δεν έμοιαζε με αγώνα 1ου γύρου»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη την εμπειρία του για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γίμπινγκ Γου στην πρεμιέρα του Wimbledon και αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την εμφάνιση του Κινέζου.
Ο Σέρβος, που επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, χαρακτήρισε τον αγώνα πολύ πιο απαιτητικό από έναν τυπικό πρώτο γύρο, αποδίδοντας τα εύσημα στον αντίπαλό του.
«Είναι πάντα καλύτερα όταν κερδίζεις στο τέλος. Το Wimbledon σημαίνει πάρα πολλά για μένα, όμως σήμερα ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη πρόκληση. Ο Γου αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα για την απίστευτη εμφάνισή του. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, αλλά όχι και… ο πιο φρέσκος. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έμοιαζε με αγώνα πρώτου γύρου», δήλωσε.
Ο 39χρονος εξήγησε επίσης ότι το κλείσιμο της οροφής του Centre Court άλλαξε εντελώς τις συνθήκες του αγώνα.
«Ήταν σαν να παίξαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια, ένα με ανοιχτή και ένα με κλειστή οροφή. Η υγρασία στο γρασίδι αυξάνεται, η επιφάνεια γίνεται πιο γλιστερή και πρέπει να προσαρμοστείς. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν βρίσκεσαι μέσα στον πόντο και προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.»
«Με πίεσε πάρα πολύ»
Ο Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι ο Γου τον αιφνιδίασε με το επίπεδο του παιχνιδιού του.
«Με πίεσε πάρα πολύ. Δεν τον είχα αντιμετωπίσει ξανά. Ήξερα ότι χτυπάει πολύ επίπεδα και επιθετικά από τη βασική γραμμή, όμως με εξέπληξε το επίπεδο που είχε σε κάθε του χτύπημα. Σέρβις, επιστροφές, forehand, backhand… Σε κάποιο σημείο δεν έβλεπα κάποια αδυναμία στο παιχνίδι του.»
Ο επτά φορές πρωταθλητής του Wimbledon αναγνώρισε μάλιστα ότι στάθηκε και τυχερός στα κρίσιμα σημεία του τέταρτου σετ.
«Ήμουν τυχερός που έχασε εκείνο το smash στο break point. Πιθανότατα θα έπρεπε να έχω χάσει το τέταρτο σετ, γιατί είχε αρκετές ευκαιρίες για break. Σε αυτή την επιφάνεια τέτοια παιχνίδια κρίνονται σε λίγους πόντους και λίγα χτυπήματα. Ευτυχώς έχω την εμπειρία περισσότερων από 20 χρόνων σε αυτό το γήπεδο και αυτό με βοήθησε να διαχειριστώ την κατάσταση.»
Κλείνοντας με χιούμορ, ο Σέρβος αναφέρθηκε στην ηλικία του, λέγοντας:
«Θα ήταν ιδανικό να μπορούσα να συνδυάσω την εμπειρία με ένα νεανικό, φρέσκο σώμα. Αυτή θα ήταν η τέλεια συνταγή!»

 
WIMBLEDON MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (-2h)
The post Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε Γου: «Δεν έμοιαζε με αγώνα 1ου γύρου» appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...