Τελευταία νέα
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης Και το Μουσικό Σχολείο Αρτας δίπλα στον αγώνα των Γάλλων μαθητών [εικόνα] Άδωνις Γεωργιάδης: Αναδημοσίευσε AI βίντεο που τον δείχνει να χορεύει break dance – «Μου αρέσει το χιούμορ» O ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδρα από τις αποχωρήσεις πρώην βουλευτών του – Το σενάριο εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή  GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, ΕΛΑΣ 15,7%, μειώνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί με 13,1% Επτά μονάδες μπροστά η ΕΛΑΣ από το ΠΑΣΟΚ στην Αττική Μυρτώ η 36η, Νίνα η 37η Αλλη μια αποχώρηση από το κόμμα Καρυστιανού Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΕΛΑΣ και στη μέση, η… Γαλλία «Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον έρωτα» – Το βίντεο… γκάλοπ του Παύλου Χρηστίδη Ξαφνικός “πονοκέφαλος” για Αθήνα η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου στη Λιβύη-Επόμενες κινήσεις και αντιδράσεις Press Point: Λέτε να (πάω κι εγώ να) ψηφίσω τον Αντώνη Σαμαρά;
Thefaq.gr

Δίκη Τεμπών: Νέα αιτήματα για κατηγορητήριο, μάρτυρες και σύμβαση 717 – Αναμένεται η εισαγγελική τοποθέτηση

Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αναμένεται να τοποθετηθεί, μέσω της εισαγγελέως, σε σειρά κρίσιμων αιτημάτων που έχουν κατατεθεί στη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τη διαδικασία να φορτώνεται συνεχώς με νέα νομικά μέτωπα.

Μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας περιλαμβάνονται η αλλαγή στη σειρά εξέτασης των μαρτύρων, η κλήση νέων προσώπων, η άρση του επιστολικού απορρήτου και η προσκόμιση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και των εμπλεκόμενων φορέων (ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, Hellenic Train) για τη σύμβαση 717.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο αίτημα του δικηγόρου της οικογένειας θύματος και συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Αντώνη Ψαρόπουλου, ο οποίος προτείνει αναδιάταξη της διαδικασίας σε έξι θεματικές ενότητες: από το επιχειρησιακό σκέλος της τραγωδίας και τα συστήματα ασφαλείας, έως τη φωτιά, τις παρεμβάσεις στον τόπο του δυστυχήματος, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις καταθέσεις επιβατών.
Ο ίδιος, μαζί με τον συνάδελφό του Δαμιανό Μπαλασούλη, έχει θέσει και ζήτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, ζητώντας για στελέχη της Hellenic Train — μεταξύ των οποίων ο τότε διευθύνων σύμβουλος και ο τεχνικός διευθυντής — την αναβάθμιση της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενος στοιχεία για το σύστημα GSM-R και επισημάνσεις φορέων για ελλείψεις ασφαλείας.
Στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 36 κατηγορούμενοι από ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Υπουργείο Μεταφορών, Hellenic Train και ΡΑΣ, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει βαριά κακουργήματα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, καθώς και πλημμελήματα ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.
Παράλληλα έχουν προταθεί νέοι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ της περιόδου 2021–2023 και ο πρώην επικεφαλής της Interstar Security, της εταιρείας που έχει την ευθύνη φύλαξης και βιντεοεπιτήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η διαδικασία παραμένει έντονα φορτισμένη, με τη δικογραφία να «απλώνεται» πλέον όχι μόνο στα γεγονότα της νύχτας της τραγωδίας, αλλά και σε όλο το προηγούμενο σύστημα λειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...