Τελευταία νέα
Ένα αντισυμβατικό πολιτικό ντοκιμαντέρ για την ΕΛΑΣ Η Σαντορίνη και οι εξωφρενικές χρεώσεις FT: Το Ιράν εξετάζει πλήγματα στην Ευρώπη αν ο Τραμπ κλιμακώσει τον πόλεμο – Οι χώρες πιθανοί στόχοι Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας μετά από συμπλοκή σε παραλία – Ο ύποπτος κρυβόταν σε πορτμπαγκάζ, 11 συλλήψεις ΕΛΑΣ: Η γέννηση ενός κόμματος πίσω από την κάμερα Το ελληνικό χωριό όπου το 70% των ζευγαριών έχει τουλάχιστον τρία παιδιά «Τουρισμός για όλους»: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher έως 600 ευρώ Τραγωδία στην Κύπρο: Βρέφος πέντε μηνών βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του Ο Μεντιλίμπαρ θέλει Χιλ Χαλκιδική: Νερό και ρεύμα «απουσιάζουν» σε καλοκαιρινές διακοπές Ηράκλειο: Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ακινητοποίησε καταζητούμενο και τραυματίστηκε Αρχαιολογικό μουσείο-γιαπί στη Χίο: Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει απαντήσεις, χωρίς εξηγήσεις
Newsit.gr

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησαν κυβερνητικές πηγές στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για τις πληροφορίες περί τροπολογίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευνοϊκή μεταχείριση του Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτή της Intellexa, της εταιρείας που συνδέθηκε με την εμπορία του Predator και τις υποκλοπές.
«Αν κάποιος κατεβαίνει με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα τα σκαλοπάτια της απελπισίας και της παρακμής, μετά από κάθε δημοσκόπηση, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επιστρέφοντας στη Χαριλάου Τρικούπη τη φράση περί «παρακμής» που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.
Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση «πάνω σε ένα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο». Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, «επανειλημμένως διαψευστεί».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, με την οποία το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα με «αφωνία» και καλούσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει δημόσια θέση.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ ρωτούσε αν «μεθοδεύεται να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό», συνδέοντας την υπόθεση με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την Intellexa.
Η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε ακόμη ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον σχεδιασμό αυτό φέρονται να αντιτίθενται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, επιχειρώντας να μεταφέρει την πίεση και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ κλιμάκωσε περαιτέρω, θέτοντας το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα φτάσει «στο ύστατο σκαλοπάτι παρακμής να νομοθετεί καθ’ υπόδειξη καταδικασμένων». Λίγο αργότερα, κυβερνητικές πηγές απάντησαν στο ίδιο ύφος, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι αναζητεί πολιτικό οξυγόνο μετά από κάθε δημοσκόπηση.
To άρθρο Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...