Τελευταία νέα
Στο κόκκινο ξανά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις: Η Τουρκία αντιδρά στο ελληνικό σχέδιο για τις ΑΠΕ Ενα θρίλερ στην Ακρόπολη: Ο «πολυδιαφημισμένος» ανελκυστήρας πλαγιάς εξελίσσεται σε καθημερινό εφιάλτη ΔΕΘ: Ποιος αρχηγός θα τολμήσει να προτείνει επαναφορά 13ου και 14ου μισθού;  Λάρισα: 72χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε κανάλι – Αγνοούνταν από τις 3 Αυγούστου Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» Γιατί ο Νετανιάχου παίζει το «αντιτουρκικό» χαρτί και επιλέγει την επικίνδυνη κλιμάκωση με τον Ερντογάν Παπαϊωάννου για ιδιωτικά ΑΕΙ και απόφαση ΣτΕ: Θα θεσπιστεί νέο κανονιστικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος Ελβετία: Το λιώσιμο των πάγων στις Άλπεις αποκάλυψε σορούς δύο ορειβατών που αγνοούνταν από το 1992 Κοζάνη: Συνελήφθη 33χρονος που είχε δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Μαύρη Θάλασσα: Ρουμανικό μαχητικό F-16 κατέστρεψε οπλισμένο θαλάσσιο drone κοντά σε εγκαταστάσεις αερίου ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής» Νηνεμία μετά την καταιγίδα στην αγορά ομολόγων που θύμισε μέρες της κρίσης του 2007
Libre.gr

Πιερρακάκης: Είχαν στόχο να αφαιρέσουν ζωές, να ξεριζωθεί κάθε μορφή τρομοκρατίας

Στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται με ανάρτησή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν στόχο τον εκφοβισμό αλλά την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών. Όπως σημειώνει, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ οι οικογένειές τους βιώνουν ώρες αγωνίας.

Ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Αφροδίτη, τον Ζήση, τον Σάββα και τις οικογένειές τους, καθώς και στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο των επιθέσεων.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη ημέρα απαιτεί κάτι περισσότερο από απλές δηλώσεις καταδίκης. Όπως αναφέρει, η Πολιτεία οφείλει να δώσει οριστικό τέλος σε κάθε απομεινάρι της τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας.

Στην ανάρτησή του υπογραμμίζει ακόμη ότι δεν είναι ώρα για «μισόλογα, θεωρητικές αναλύσεις ή ιδεολογικές υπεκφυγές», αλλά για την εξάλειψη κάθε μορφής τρομοκρατίας, κάθε δικτύου που τη στηρίζει, κάθε περιβάλλοντος που την ανέχεται και κάθε αφηγήματος που, όπως σημειώνει, επιχειρεί να της προσφέρει άλλοθι.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στις οικογένειές τους, αλλά και σε κάθε πολίτη που έχει δικαίωμα να ζει σε μια χώρα όπου ο φόβος δεν θα χρησιμοποιείται ποτέ ξανά ως πολιτικό όπλο.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη δεν είχαν στόχο να εκφοβίσουν. Είχαν στόχο να αφαιρέσουν ζωές. Έχουμε ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους και οικογένειες που ζουν ώρες αγωνίας.

Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι σήμερα στραμμένη η σκέψη όλων μας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην Αφροδίτη, τον Ζήση, τον Σάββα και τις οικογένειές τους, καθώς και στους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο των επιθέσεων.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί. Αλλά η σημερινή ημέρα επιβάλλει κάτι περισσότερο από δηλώσεις καταδίκης. Οφείλουμε ως Πολιτεία να τελειώνουμε οριστικά με κάθε απομεινάρι της τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας.

Δεν είναι ώρα για μισόλογα, θεωρητικές αναλύσεις ή ιδεολογικές υπεκφυγές. Είναι ώρα να ξεριζωθεί κάθε μορφή τρομοκρατίας, κάθε δίκτυο που τη στηρίζει, κάθε περιβάλλον που την ανέχεται και κάθε αφήγημα που επιχειρεί να της προσφέρει άλλοθι.

Το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Το οφείλουμε στις οικογένειές τους. Και το οφείλουμε σε κάθε πολίτη που έχει δικαίωμα να ζει σε μια χώρα όπου ο φόβος δεν θα χρησιμοποιείται ποτέ ξανά ως πολιτικό όπλο».

Διαβάστε περισσότερα