Τελευταία νέα
AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ
Kosmoslarissa.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τα έργα στη Γεωργιάδου – Στο μικροσκόπιο τα μέτρα ασφαλείας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκάλεσε καταγγελία πολίτη σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας στο εργοτάξιο των έργων που εκτελούνται στη συμβολή των οδών Γεωργιάδου και Ολύμπου στη Λάρισα.

Η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ύστερα από έγγραφη αναφορά με την οποία καταγγέλλεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει παντελής έλλειψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, γεγονός που –κατά τον καταγγέλλοντα– δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Με εντολή της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας. Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο εργοτάξιο και να οριστεί πραγματογνώμονας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προδιαγραφές ασφαλείας, όπως η κατάλληλη περίφραξη, η εργοταξιακή σήμανση και ο νυχτερινός φωτισμός.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μεταξύ άλλων για παραβίαση κανόνων οικοδομικής ή για παρακώλυση της συγκοινωνίας, εφόσον φυσικά τα στοιχεία της έρευνας οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα έργα στη Γεωργιάδου εντάσσονται στις παρεμβάσεις του Δήμου Λαρισαίων για την αναβάθμιση της οδού, με την κατασκευή νέας κεντρικής νησίδας και άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, οι οποίες συνοδεύονται από προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από τον Δήμο.

Η εισαγγελική διερεύνηση έρχεται να αναδείξει τη σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε εργοτάξια που βρίσκονται σε σημεία με αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Το ζητούμενο πλέον είναι να διαπιστωθεί, μέσα από την πραγματογνωμοσύνη και την αυτοψία, αν το εργοτάξιο λειτουργεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τεχνικές και νομικές προδιαγραφές ή αν απαιτούνται άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

Μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχει αποδοθεί οποιαδήποτε ευθύνη σε πρόσωπα ή φορείς, ενώ τα συμπεράσματα της έρευνας θα κρίνουν τα επόμενα βήματα της δικαστικής διαδικασίας.

kosmoslarissa.gr
Το άρθρο Εισαγγελική παρέμβαση για τα έργα στη Γεωργιάδου – Στο μικροσκόπιο τα μέτρα ασφαλείας εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...