O Αλεξάντερ Ζβέρεφ συνεχίζει με συνέπεια, για ένα ακόμα Grand Slam, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τέταρτο γύρο του Wimbledon. Μετά από 2,5 ώρες ο Γερμανός και Νο3 του κόσμου, κέρδισε τον Αμερικανό (Νο92), Μάρκος Γκιρόν με 6-2, 7-6(4), 6-4 «ψαλιδίζοντας» ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην κατάταξη από τον Κάρλος Αλκαράθ.
Θυμίζουμε, για να ξεπεράσει τον Ισπανό στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ζβέρεφ θα πρέπει να φτάσει στον τελικό του Wimbledon, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα του, καθώς δεν έχει προχωρήσει ποτέ πέρα από τη φάση των «16».
Αυτή τη στιγμή (live-ranking) ο Γερμανός έχει 7380 βαθμούς, με τον μεγάλο απόντα του Wimbledon να έχει 8160. Για να φτάσει ο Ζβέρεφ στο Νο2, μετά το τουρνουά του Λονδίνου, θα πρέπει να αγωνιστεί στον τελικό που θα τον φέρει στους 8480 βαθμούς.
Στο παιχνίδι με τον Γκιρόν, ο Ζβέρεφ σταμάτησε στους 17 άσους, κέρδισε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (54/70), έσβησε τα 3/4 break-points του Αμερικανού κι αν ήταν πιο συνεπής στις δικές του ευκαιρίες για break (4/16) ίσως να είχε παραμείνει λιγότερο στο κορτ.
Επόμενος αντίπαλος για τον Γερμανό θα είναι ο Γίρι Λεχέτσκα, με τον Τσέχο να επικρατεί του Ισπανού Χάουμε Μουνάρ με 6-4 6-4, 4-6, 6-4.
WIMBLEDON MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (-2h)
The post Wimbledon: Ακάθεκτος για το Νο2 του κόσμου ο Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
