Τελευταία νέα
Μ. Κρανίδης στο “Π”: Το «βαθύ κράτος» ζει και βασιλεύει στα ακίνητα και στην κοινωνία Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε στο αυτοκίνητό της η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη Τουρκία: Αυτό είναι το πρόγραμμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών Περίπου 100 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος και τη Δευτέρα Εθνική Μπάσκετ: Δεν στάθηκε στό ύψος των περιστάσεων – Ήττα με 71-56 από την Πορτογαλία ΕΛ.Α.Σ: Η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο αναδεικνύει την ανάγκη για σύγχρονη Πολιτική Προστασία με σχεδιασμό βάσει κινδύνου Κόντρα Γεωργιάδη – Ρόκκου για το κράνος: «Σε εμένα αυτά, να ξέρετε κύριε υπουργέ, δεν περνάνε» Αύριο στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος KKE σχετικά με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αποκαλύψεις για την «κοστολογημένη» πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Ρώσοι φαρσέρ για Ντόκο: «Στείλαμε απλά ένα mail, δεν είμαστε πράκτορες» ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης Live η εισήγηση Κωνσταντοπούλου στο 1ο Φεστιβάλ Πλεύσης Ελευθερίας
Indicator.gr

ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης

Σε σχολιασμό της ΚΥΑ για το άσυλο, το ΚΚΕ την χαρακτηρίζει «αποκρουστική». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η ΚΥΑ της κυβέρνησης της ΝΔ για το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης κατά τη διαδικασία διαλογής/screening των αιτούντων άσυλο, προβλέπει bonus 250 ευρώ σε όποιον δικηγόρο πείσει ένα πρόσφυγα να παραιτηθεί από το δικαίωμα στο άσυλο και να “αναχωρήσει οικειοθελώς” από τη χώρα. Αυτή η πολιτική είναι αποκρουστική, βάρβαρη και πρέπει να καταργηθεί.
Μαζί της, πρέπει να καταργηθεί και το απάνθρωπο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο την υπαγορεύει και προβλέπει το screening ανθρώπων σαν εμπορεύματα τελωνείου. Αυτό το Σύμφωνο καταργεί τη Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και νομιμοποιεί τις επαναπροωθήσεις, ακόμα και στους λεγόμενους “κόμβους επιστροφής”, δηλαδή σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική.
Παράλληλα, τονίζει πως: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι κάθε λογής υπερασπιστές του “κράτους δικαίου” της ΕΕ έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την εξέλιξη, η οποία μετατρέπει τους δικηγόρους σε “καθοδηγητές” της βαρβαρότητας και όχι σε υπερασπιστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό ακριβώς είναι το περιβόητο “κράτος δικαίου” της ΕΕ και των αστικών κρατών, που πρέπει να αποτελέσει στόχο του λαού: Πολεμική εμπλοκή και άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση, βαρβαρότητα απέναντι στα θύματα της πολιτικής τους και στους λαούς.»
Σχετική είδηση: Κατάργηση διατάξεων της Κ.Υ.Α. για τη μετανάστευση, ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
The post ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΚΥΑ για το άσυλο και το Μητρώο Δικηγόρων Νομικής Καθοδήγησης appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...