Τελευταία νέα
Μητσοτάκης για τον Μίνωα Ζομπανάκη: Υποστήριξε πως η οικονομία και οι τράπεζες οφείλουν να υπηρετούν την κοινωνία Χρ. Γιαννούλης: «Χίλιοι μαθητές στη Θεσσαλονίκη χωρίς σχολική μεταφορά – Σε απόγνωση οι οικογένειές τους» Βρετανία: Λίγο μετά το «άδειασμα» Τραμπ σε Ζελένσκι, ο Μπέρναμ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Ουκρανό πρόεδρο Παναθηναϊκός: Πάει για νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» – Στην αποστολή και ο Λιβάι Γκαρσία Βρετανία: Τραγωδία σε ζωολογικό κήπο – Νεκρός άντρας που βρέθηκε στον χώρο με τις τίγρεις Ελευσίνα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι δύο ακροδεξιοί – Τα βίντεο και τα ευρήματα που τους «καίνε» Το «ντέρμπι» στην αγορά αθλητικών ειδών – Οι νέες κινήσεις των μεγάλων παικτών και η αγορά που «τρέχει» ΕΕ: Ζητά άμεσο μορατόριουμ στις εκτελέσεις ως πρώτο βήμα για την κατάργηση της θανατικής ποινής Με όπλο τις στατικές φάσεις η ΑΕΚ «καθάρισε» τον ΟΦΗ και φεύγει ήρεμη για την Ευρώπη Διαμαρτυρία της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια για πανό με χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας” στον αγώνα ΜΖΤ-Ηρακλής Διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο κατά του Ισραήλ: Ζήτησαν κυρώσεις και απαγόρευση εξαγωγών όπλων Μητσοτάκης για Μίνωα Ζομπανάκη: Αντιλαμβανόταν την οικονομία ως ένα πεδίο δράσης για καλύτερη ζωή των πολλών
Efsyn.gr

Ερώτηση Μαμουλάκη στη Βουλή για τις βιολογικές καλλιέργειες του πρωθυπουργού, του Ανδριανού και της κόρης του

Εξηγήσεις από τον Γιάννη Ανδριανό, γιατί τόσο ο ίδιος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η κόρη του απεντάχθηκαν από βιολογικά προγράμματα, όσο και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «ακόμα και το 2026 παράγει βιολογικά προϊόντα» στα Χανιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.
«Τελικά ο λαϊκισμός αγγίζει και τους συναδέλφους που δίνουν την εικόνα ότι είναι σοβαροί. Δυστυχώς…» απάντησε ο κ. Ανδριανός . «Δικαίωμα έχει ο καθένας να παράγει βιολογικά όταν τηρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Και ο πρωθυπουργός και ο καθένας μας αν έχει τις προϋποθέσεις και είναι νόμιμος, μπορεί να παράγει βιολογικά. Και δεν κατάλαβα τι υπονοείτε…» δήλωσε ο κ. Ανδριανός με τον κ. Μαμουλάκη να διαμαρτύρεται από τα έδρανα.
Στη συνέχεια, ο κ. Ανδριανός διευκρίνισε σε σχέση με τη δική του περίπτωση πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει πολύ πριν αναλάβει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αρμόδιος για τα βιολογικά, ενώ συμπλήρωσε: «Έκρινα, λοιπόν, ότι δεν θέλω να συνεχίσω τη διαδικασία ένταξης. Πού είναι το κακό; Δικαίωμά μου… Έκρινα, λοιπόν, και νομίζω σωστά πως αν είσαι υφυπουργός αρμόδιος για τα βιολογικά… Έκανα, λοιπόν, την αίτηση απένταξης ή να μην προχωρήσει η διαδικασία».
Χωρίς πάντως να δώσει εξηγήσεις γιατί ο ίδιος ως αρμόδιος υφυπουργός απεντάχθηκε ενώ ο πρωθυπουργός παραμένει βιολογικός καλλιεργητής, ο κ. Ανδριανός υπερασπίστηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας:
«Είναι, λοιπόν, σωστό κατ’ εμέ και είναι σωστό όποιος έχει τις προϋποθέσεις να είναι βιολογικός καλλιεργητής. Είναι όλα διάφανα. Και για τον πρωθυπουργό και για τον καθένα μας. Και ο καθένας μπορεί να τα αναζητήσει. Προφανώς, δεν ενδιαφέρεστε για το έργο (της Επίκαιρης Ερώτησης) γιατί ασχολείστε με όλα τα άλλα. Δικαίωμα του καθενός, όποιος έχει δραστηριότητα νόμιμη δικαιούται αυτά που προβλέπει το συγκεκριμένο πλαίσιο.»
«Και αφήστε τον λαϊκισμό. Λοιπόν ο πρωθυπουργός πολύ σωστά έπραξε όταν δικαιούται κάποιος και έχει το δικαίωμα στο προβλεπόμενο πλαίσιο να είναι βιολογικός καλλιεργητής. Γιατί πραγματικά το να είσαι βιολογικός καλλιεργητής -κι εμείς κάνουμε πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας- είναι θέμα ζωής και αντίληψης. Να μη χρησιμοποιούμε τα φάρμακα, τα φυτοφάρμακα, ε, και να πηγαίνουμε σε βιολογικές καλλιέργειες. Είναι δικαίωμα μας, λοιπόν, σε κτήματα που κληρονομήσαμε να κάνουμε όποια καλλιέργεια θεωρούμε και επιλέγουμε».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...