Τελευταία νέα
Κ. Γαβρόγλου: «500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε» Χρυσοχοΐδης: Η απάτη σε βάρος ηλικιωμένων θα γίνει ιδιώνυμο   Θεσσαλονίκη: Πούλησε κάλπικα χρυσαφικά για 2.200 ευρώ και επέστρεψε με ένα ακόμη ψεύτικο κόσμημα Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συγγραφέας και πολιτικός Τζέφρι Άρτσερ Ο Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη: «Μια ωραία και ευγενική χειρονομία» Νέα μελέτη: Η βανιλίνη στο επίκεντρο έρευνας για την επούλωση χρόνιων πληγών Δ. Τσιόδρας στο ΕΚ: Ώρα για τολμηρές κοινές λύσεις στην ενεργειακή κρίση – Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας Εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: 54χρονος καταπλακώθηκε από κοντέινερ σε αποθήκη Δρυμιώτης για εκλογές: «Ο Ανδρουλάκης θα περάσει τον Τσίπρα – Θα ζητήσω συγγνώμη αν πάρει πάνω από 12%» Ο Φίλιππος Καμπούρης του ΛΑΟΣ και η σύζυγός του επικεφαλής κυκλώματος απάτης με ασφαλιστικές εισφορές ΜέΡΑ25: Πνίγηκε η «Ανάπτυξη» στην Κρήτη – Αποζημιώσεις τώρα! Χρυσοχοΐδης: 100 καταγγελίες την ημέρα για ενδοοικογενειακή βία στην Αττική – Έρχεται βραχιολάκι για τους δράστες
Newsauto.gr

MG: Η ζωντανή μετάδοση που πήγε… λάθος

Ο Τσεν Κούι, επικεφαλής δραστηριοτήτων της MG Motor, τερμάτισε απότομα ζωντανή μετάδοση όπου εξηγούσε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου MG07.

Η παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου αποτελεί πάντοτε μια σημαντική στιγμή για κάθε κατασκευαστή, ιδιαίτερα σε μια αγορά όπου ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος.

Ωστόσο, στην περίπτωση του νέου MG 07, το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε λιγότερο στα τεχνικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και περισσότερο στις συγκρίσεις που έγιναν με άλλα γνωστά ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Τσεν Κούι, επικεφαλής δραστηριοτήτων της MG Motor, πραγματοποίησε στις 29 Ιουνίου ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση με στόχο να εξηγήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία πίσω από το νέο fastback της μάρκας.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, όμως, αρκετοί θεατές σχολίαζαν ότι το MG 07 θυμίζει έντονα την Porsche Taycan, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στο Xiaomi SU7.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα, ο Κούι απάντησε στις επικρίσεις, τονίζοντας ότι το νέο μοντέλο «δεν αντιγράφει ούτε μία σχεδιαστική λεπτομέρεια». Παρ’ όλα αυτά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συγκρίσεις με τα άλλα μοντέλα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να διακόψει πρόωρα τη ζωντανή μετάδοση.

Λίγο αργότερα, σε ενημέρωση προς εκπροσώπους του Τύπου, ο επικεφαλής της MG επιχείρησε να δώσει διαφορετική διάσταση στο θέμα. Όπως ανέφερε, η σχεδίαση του MG 07 αντλεί έμπνευση από την ίδια την ιστορία της μάρκας και ειδικότερα από το κλασικό MGB GT του 1965.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο μοντέλο αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία χαρακτηριστικών που υπάρχουν στη σχεδιαστική ταυτότητα της MG εδώ και δεκαετίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι η σχεδίαση των σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις της αεροδυναμικής.

Το χαμηλό εμπρός μέρος, οι λείες επιφάνειες, οι χωνευτές χειρολαβές, η έντονα κεκλιμένη οροφή και το fastback πίσω τμήμα αποτελούν λύσεις που υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι συγκρίσεις είναι εντελώς αβάσιμες. Ο σχεδιασμός των εμπρός φωτιστικών σωμάτων του MG 07, ορισμένα σχέδια ζαντών, αλλά και οι συνολικές αναλογίες του αμαξώματος, μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε συνειρμούς με άλλα γνωστά ηλεκτρικά της αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Νέα εφαρμογή Parkout: Θα διευκολύνει τη στάθμευση στην Αθήνα;

Το Opel Astra Hatchback προς την έξοδο;

Το καινούργιο Ford Fiesta θα έχει και έκδοση ST

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

KAYΣΩNAΣ: Συμβουλές…δροσιάς

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}.tdi_2:before,.tdi_2:after{display:table} .tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto} Χρήσιμες και απλές συμβουλές για […]