«Συμπαθώ τον Ερντογάν. Έστρωσε το κόκκινο χαλί, είναι καταπληκτικός», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από την Άγκυρα όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Συμπαθώ και τον Μπίμπι. Αλλά ο Μπίμπι είπε άσχημα πράγματα χθες για την Τουρκία και τον Ερντογάν», είπε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Και, ξέρετε, μίλησα μαζί του. [Ο Ερντογάν] θα μπορούσε να είχε πάει σε πόλεμο επειδή δεν συμπαθεί πολύ το Ισραήλ. Και δεν του αρέσει πολύ ο Μπίμπι. Και δεν πήγε χάρη σε μένα», ισχυρίστηκε στη συνέχεια.
Και αυτή είναι μια στρατιωτική δύναμη. Εκατομμύρια στρατιώτες. Η Τουρκία είναι πολύ ισχυρή. Έχουν μεγάλο μέρος από τον καλύτερο εξοπλισμό μας. Προσπαθούν να αποκτήσουν τα F-35», πρόσθεσε.
«Αλλά δεν πήγε [σε πόλεμο]. Ήθελε. Θα πήγαινε. Αν δεν ήμουν εγώ, θα είχε πάει», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Διαβάστε περισσότερα
