Μια τραυματική εμπειρία που, όπως υποστήριξε, βίωσε σε ηλικία 18 ετών, περιέγραψε η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού, αναφερόμενη σε απόπειρα κακοποιητικής συμπεριφοράς από γιατρό. Η ηθοποιός ανέφερε πως κατάφερε να απομακρυνθεί από τον χώρο χάρη στην ψυχραιμία και τη σωματική της ετοιμότητα.
Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή Rainbow Mermaids, η Ιωάννα Πηλιχού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που έχει φέρει το κίνημα MeToo στην κοινωνία και σε επαγγελματικούς χώρους, ενώ μοιράστηκε και τη δική της προσωπική εμπειρία ως ασθενής όταν ήταν μόλις 18 ετών.
«Πήδηξα πάνω από δύο κρεβάτια και έτρεξα και βγήκα»
Όπως ανέφερε, ένας γιατρός φέρεται να επιχείρησε να την κακοποιήσει, χωρίς, όπως τόνισε, η πράξη να ολοκληρωθεί. Η ίδια περιέγραψε πως κατάφερε να αντιδράσει και να φύγει από το σημείο, αξιοποιώντας και τις αθλητικές δεξιότητες που είχε αποκτήσει από την ενασχόλησή της με τον στίβο.
«Πήγε να με κακοποιήσει γιατρός, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Μόλις είχα ενηλικιωθεί. Ήταν απόπειρα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Εκεί ο στίβος με βοήθησε, γιατί πήδηξα πάνω από δύο κρεβάτια και έτρεξα και βγήκα», τόνισε η ηθοποιός.
Η Ιωάννα Πηλιχού αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν παλαιότερα τα θύματα τέτοιων περιστατικών, σημειώνοντας πως πολλές φορές υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα γίνονταν πιστευτά, ειδικά όταν απέναντί τους βρίσκονταν άτομα με εξουσία ή δημόσια παρουσία.
Δείτε τι είπε η ηθοποιός:
Efsyn.gr
