Τελευταία νέα
Στον Ηλεκτρικό ο Μητσοτάκης: «Προβληματική η κατάσταση στη Γραμμή 1» [εικόνες] Τέλος ο Ζαχαρός από το One Channel – Μιλά για «αιφνίδια και αναιτιολόγητη» διακοπή της συνεργασίας του με το κανάλι Βόλτα με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού έκανε ο Μητσοτάκης Προφυλακιστέος ο 52χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία: «Δεν γνώριζα την ύπαρξη του υλικού» Κυψέλη: «Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες και φακούς» – Στον αέρα η επανεκκίνηση του μετροπόντικα μετά τις ρωγμές στα σπίτια Ε.Ε.: Επέβαλε το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά ρωσικών οντοτήτων και προσώπων, μετά τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν ΚΚΕ κατά Δένδια για τη συμφωνία με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα: Ζητά την ακύρωση του μνημονίου Καλλιθέα: Ανετράπη αυτοκίνητο και έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [βίντεο] Ν. Κεραμέως: Σε 9 μήνες 76.000 νέοι εργαζόμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ Κεραμέως: 76.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ το 2026 Μήνυμα ΝΑΤΟ σε Ρωσία: «Θα πολεμήσουμε όποιον είναι αρκετά παράλογος ώστε να μας επιτεθεί» Τέμπη: «Το παιδί μου το σκοτώσανε, το κάψανε και μου το πετάξανε» – Πυρά πατέρα θύματος για το κατηγορητήριο
Efsyn.gr

Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πέσει σε τέτοιο λάθος – Ο Τραμπ είναι θετικός για τα F35»

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ενισχύουν τη Συμμαχία.
«Ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι «στην Άγκυρα θέσαμε τα θεμέλια για ένα ισχυρότερο ΝΑΤΟ».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των συμμάχων ήταν ιδιαίτερα εμφανής κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Τουρκία το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε δημοσίως τη φιλία τους.
«Ήταν πολύτιμο για εμάς το ότι ο κ. Τραμπ τόνισε τη φιλία μας. Τον ευχαριστούμε», ανέφερε.
Παράλληλα ανέφερε: «Ο Τραμπ έχει θετική άποψη για την πώληση των F-35 στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα μας δει να τηρούμε την υπόσχεσή του».
Για τα σχόλια του Τραμπ για τα F-35 και το τι θα κάνει η Τουρκία για τους ρωσικούς S-400, πρόσθεσε: «Συνεχίστε να μας παρακολουθείτε. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράζει αεροπλάνα και αμυντικό εξοπλισμό και διεξάγει συνομιλίες για αυτό».
Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις του Ισραήλ και της Ελλάδας στο ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών F-35 στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι οι τοποθετήσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τον απασχολούν.
«Καμία από τις δύο δηλώσεις δεν έχει θέση στον δικό μου κόσμο. Δεν έχουν καμία θέση», είπε.
Αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Είναι γνωστό σε ποια νερά κινείται ο Νετανιάχου».
Για τον Έλληνα πρωθυπουργό σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πέσει σε ένα τέτοιο λάθος».
«Εμείς ποτέ δεν θέσαμε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα αγόρασε ή αγοράζει συγκεκριμένα αμυντικά συστήματα. Είναι γείτονάς μας. Θα μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο ανέφερε: «Καθήκον μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο ως ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...