Τελευταία νέα
Αίγυπτος: Έκρηξη στο λιμάνι Νταμιέτα, αναφορές για πλήγμα drone σε δεξαμενόπλοιο αμερικανικής ιδιοκτησίας  ΕΛ.Α.Σ.: Όχι στην άναρχη επέκταση και ιδιωτική πολεοδόμηση Θεσσαλονίκη: 14 μήνες εξαγοράσιμοι στον 66χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ταξί Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» Τουρνάς για Ρέθυμνο: Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί την απώλεια δύο ανθρώπων του Μ. Σχοινάς: “Χωρίς νέους ανθρώπους, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή αλιεία και υδατοκαλλιέργεια” ΕΛΑΣ: Θετική εξέλιξη η νέα διάσκεψη 5+1 για το Κυπριακό – Στήριξη στις πρωτοβουλίες Γκουτέρες Ρέθυμνο: Το όχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο πυροσβέστες [βίντεο] ΕΛΑΣ: Συλλυπητήρια για την απώλεια δύο πυροσβεστών στην Κρύα Βρύση: “Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους” Η αιχμή της Έρης Ρίτσου για τον Γιώργο Χατζιδάκι και η αναφορά στα «διάφορα τραγελαφικά των “κληρονόμων”» Κορονοϊός: Ο Άντονι Φάουτσι αρνήθηκε με μιλήσει σε Επιτροπή της Γερουσίας για την προέλευση της πανδημίας Ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τον θάνατο των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο
Tennis24.gr

Κόστιουκ: «Ο παππούς μου μου γράφει μετά από κάθε αγώνα»

Η Μάρτα Κόστιουκ συνεχίζει να γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στο φετινό Wimbledon, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της την πρόκριση στα ημιτελικά του βρετανικού Grand Slam.
Η 24χρονη Ουκρανή πραγματοποίησε ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση, επικρατώντας με 6-3, 6-2 της Τζάσμιν Παολίνι και κλείνοντας θέση στην τελική τετράδα της κορυφαίας διοργάνωσης.
Την Πέμπτη, στις 17:30 ώρα Ελλάδας, η Κόστιουκ θα αντιμετωπίσει τη Λίντα Νόσκοβα στον δεύτερο ημιτελικό, διεκδικώντας την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Grand Slam.
Λίγο μετά τη μεγάλη νίκη της, η Ουκρανή εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνισή της, μίλησε για την εντυπωσιακή της συνέπεια τη φετινή σεζόν, τη σχέση με την προπονήτριά της, αλλά και για τον πόλεμο στην πατρίδα της και την ιδιαίτερη αφιέρωση στη μητέρα και τον 89χρονο παππού της.
«Έκανα τα πάντα σωστά τακτικά»
Για την Κόστιουκ, ο προημιτελικός είχε μία επιπλέον ιδιαιτερότητα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο Centre Court του Wimbledon.
«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και είμαι πολύ χαρούμενη με την εμφάνισή μου. Νομίζω ότι έκανα τα πάντα σωστά από τακτικής άποψης. Δεν είναι ποτέ εύκολο να βγαίνεις για πρώτη φορά στο Centre Court. Δεν ήξερα πώς θα το διαχειριστώ και πώς θα αποδώσω, οπότε είμαι χαρούμενη με τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.
Η ίδια είχε βρεθεί στο ιστορικό γήπεδο ως θεατής πριν από εννέα χρόνια, παρακολουθώντας έναν αγώνα του Ρότζερ Φέντερερ απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ.
«Θυμάμαι ότι τον διέλυσε! Ήταν ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας από τον Ρότζερ. Το να πατήσω εγώ τώρα στο γήπεδο ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Στο χώμα το περίμενα περισσότερο»
Μετά την παρουσία της στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, η Κόστιουκ έφτασε πλέον στην τελική τετράδα και του Wimbledon, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να πρωταγωνιστεί σε εντελώς διαφορετικές επιφάνειες.
Η ίδια, πάντως, εξακολουθεί να θεωρεί το χώμα την καλύτερη επιφάνειά της.
«Το ρεκόρ μου στο χώμα παραμένει καλύτερο από αυτό στο γρασίδι. Περίμενα περισσότερο να συμβεί κάτι τέτοιο στο χώμα. Η σεζόν στο γρασίδι είναι τόσο μικρή, που είναι πάντα δύσκολο να προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστείς».
Και πρόσθεσε χαμογελώντας: «Ακόμη επιλέγω το χώμα. Αλλά θα δούμε. Ίσως αν κερδίσω αύριο, να πω κάτι διαφορετικό».
«Δεν είναι εύκολο να αποσυνδεθώ από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία»
Η πιο φορτισμένη στιγμή της συνέντευξης Τύπου ήρθε όταν η συζήτηση στράφηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία.
Η Κόστιουκ αποκάλυψε ότι πρόσφατη επίθεση σημειώθηκε μόλις πέντε χιλιόμετρα από το σπίτι των γονιών της.
«Δεν είναι εύκολο να αποσυνδεθώ εντελώς. Την περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολα για μένα και τη Δευτέρα καταστράφηκαν τέσσερις δρόμοι με κατοικίες, περίπου πέντε χιλιόμετρα από το σημείο όπου ζουν οι γονείς μου».
«Ήταν ξανά μία πολύ δύσκολη νύχτα, με πολλούς νεκρούς, αθώους ανθρώπους και παιδιά. Προσπαθώ να γνωρίζω όλα όσα συμβαίνουν. Φυσικά προσπαθώ να μην αφήνω αυτά τα πράγματα να με επηρεάζουν υπερβολικά, αλλά κάθε μέρα είναι διαφορετική. Το διαχειρίζομαι όπως έρχεται».

Η συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα και τον 89χρονο παππού της
Όταν ρωτήθηκε σε ποιον θα ήθελε να αφιερώσει την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon, η Κόστιουκ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να απαντήσει.
«Στη μητέρα μου ή στον παππού μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να το κάνω αυτό όσο ο παππούς μου είναι ακόμη ζωντανός. Είναι 89 ετών».
Στη συνέχεια, αποκάλυψε με χαμόγελο μία ιδιαίτερη συνήθεια του παππού της.
«Μου στέλνει μήνυμα μετά από κάθε αγώνα και μου λέει τι πρέπει να κάνω καλύτερα. Στους τελευταίους αγώνες, όμως, δεν το έκανε. Ήταν απλώς πολύ περήφανος και μου έλεγε πόσο καλά παίζω. Αυτό από μόνο του είναι μία νίκη, γιατί δεν έχω πάρει πολλά τέτοια μηνύματα από εκείνον στη ζωή μου».
Η Κόστιουκ έκλεισε την αναφορά της στην οικογένειά της με μία ιδιαίτερα συγκινητική φράση:
«Θυσίασαν τόσο πολύ χρόνο, ενέργεια και κομμάτια του εαυτού τους για το τένις μου και την καριέρα μου. Και συνεχίζουν να το κάνουν. Είναι πίσω στην πατρίδα τώρα και νιώθω ότι το αξίζουν όσο κι εγώ».

 
WIMBLEDON LADIES’ DRAW | MEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)
The post Κόστιουκ: «Ο παππούς μου μου γράφει μετά από κάθε αγώνα» appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...