Τελευταία νέα
Αλέξης Τσίπρας: Περιοδεία στη Θεσσαλία με στάση στον Βόλο – «Όχι με ρακή, αλλά με τσίπουρο» Θεώνη Κουφονικολάκου (ΕΛΑΣ): Απαντήστε επιτέλους κύριε Μητσοτάκη – Έξι κρίσιμα ερωτήματα Ξανθόπουλος για το τουρκολιβυκό: «Και α και ου, τον ήπιαμε παντού» – Γέλια στη Βουλή Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σπάρτα, έκανε το «3 στα 3» και συνεχίζει από την κορυφή Σερβία: Σε κλίμα πόλωσης ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία – Μαζική η τελευταία συγκέντρωση των φοιτητών Αλήθειες….με  ή χωρίς σχόλια (2). Η επίσκεψη του Ρούμπιο – γράφει ο Θοδωρής Μαράκης Euroleague: Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέλος υπέταξε την ουραγό Μπασκόνια Έκρηξη στον Κολωνό: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Στο μικροσκόπιο των αρχών ένοικος της πολυκατοικίας ΟΗΕ: Ομόφωνη έγκριση ελληνικού ψηφίσματος για την προστασία παιδιών στους πολέμους «Θα έχουν μεγάλο πρόβλημα φέτος»: Οι απειλές Μαυραγάνη για Μαρούσι, Λαύριο και Χαλκίδα Τι είναι ο ιός Σαμόντα: Πρώτος θάνατος ανθρώπου στη Γαλλία – «Απίθανη» η περαιτέρω εξάπλωση λέει ο ΠΟΥ Διπλωματικό στραπάτσο με το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Εθνική ήττα» βλέπει η αντιπολίτευση
Iatrikostypos.com

Καμία ανοχή στη βία κατά των υγειονομικών – Ο ΙΣΑ ζητά μόνιμη αστυνομική παρουσία στα μεγάλα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της εφημερίας

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των οποίων υγειονομικοί απειλήθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για τη συνεχιζόμενη έξαρση περιστατικών βίας σε βάρος των επαγγελματιών υγείας.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων δίνουν καθημερινά μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, συχνά υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Είναι αδιανόητο, την ώρα που επιτελούν το λειτούργημά τους, να γίνονται στόχος επιθέσεων, απειλών και βιαιοπραγιών.
Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι, μετά από επανειλημμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του, αυστηροποιήθηκε πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των υγειονομικών, με την αύξηση των προβλεπόμενων ποινών, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διαπράττονται εντός των δομών υγείας.
Ωστόσο, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας από μόνη της δεν αρκεί. Ο ΙΣΑ ζητά τη μόνιμη και οργανωμένη αστυνομική παρουσία στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων, των ασθενών και των συνοδών.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Η βία απέναντι στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Με τις παρεμβάσεις του ΙΣΑ, το θεσμικό πλαίσιο αυστηροποιήθηκε και οι ποινές αυξήθηκαν. Ωστόσο, η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι άμεση και καθολική. Οι γιατροί δεν μπορεί να εργάζονται υπό καθεστώς φόβου, όταν δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Η Πολιτεία οφείλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία και να διασφαλίσει, με μόνιμη αστυνομική παρουσία στα μεγάλα νοσοκομεία, ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους λειτουργούς της υγείας».
The post Καμία ανοχή στη βία κατά των υγειονομικών – Ο ΙΣΑ ζητά μόνιμη αστυνομική παρουσία στα μεγάλα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της εφημερίας appeared first on Iatrikostypos.com.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...